ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν θα παρθεί σήμερα απόφαση με αριθμούς για ελάφρυνση του χρέους

dijsselbloem2604_0

Δεν θα λάβει απόφαση με αριθμούς για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το σημερινό Eurogroup, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης της ευρω-ομάδας στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε την πάγια γραμμή των εταίρων πως οι ουσιαστικές αποφάσεις για ελάφρυνση του χρέους θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, το καλοκαίρι του 2018, όταν θα γίνουν οι απαραίτητοι υπολογισμοί ώστε να προσδιοριστούν οι ανάγκες της χώρας μας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bolomberg, ο κ. Ντάισελμπλουμ πάντως πως θα υπάρξει μεγαλύτερη καθαρότητα στο θέμα του χρέους, με δεδομένο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ζητήσει από τους εταίρους να συγκεκριμενοποιήσουν τις μεσοπρόθεσμες προτάσεις που είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν για να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των ελληνικών οφειλών.

Δεν είναι γνωστό ωστόσο εάν αυτό αρκεί για χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, με πιθανότερο σενάριο την επί της αρχής ένταξή του, χωρίς την εκταμίευση χρημάτων, έως ότου να ρυθμιστεί το χρέους.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είπε ακόμα πως το σημερινό Eurogroup θα αποφασίσει ο μέγεθος της επόμενης δόσης στήριξης, τη στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει αποπληρωμές που υπερβαίνουν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο.

Αισιόδοξος για πιθανή συμφωνία στο σημερινό Eurogroup δήλωσε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απ;o την πλευρά του, ο σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Κάζιμιρ, δήλωσε ότι δεν θα γίνουν βήματα για το χρέος, όμως αναμένει ότι ο έλληνας ομόλογός του να φύγει από το Λουξεμβούργο με μία τσάντα γεμάτη λεφτά.

πηγή: skai.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top