ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Ραγκούσης: Να κινηθούν οι διαδικασίες για την αναγέννηση του προοδευτικού χώρου

Ragousis

Θετική μεταστροφή συνιστά η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει στην ίδρυση νέου ενιαίου κομματικού φορέα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, εκτίμησε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος μαζί με την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη πρωτοστατούν στην «Ωρα Αποφάσεων».

Ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις που υπέβαλε η «Ωρα Αποφάσεων», τον Φεβρουάριο από την Πάτρα και τη Λάρισα, για τη δημιουργία ενός νέου και ενωμένου προοδευτικού φορέα.

«Όλη η ηγεσία της ΔΗΣΥ, μέχρι χθες, επαναλάμβανε μονότονα κι αυτάρεσκα πως ο μόνος δρόμος ήταν η προσχώρηση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Βέβαια, κι επειδή δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόταση οδικού χάρτη, όχι προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά προς ένα νέο κι ενιαίο προοδευτικό φορέα, θέλω να σημειώσω πως η αρχική προσωπική μου αίσθηση είναι πως πρόκειται για μια θετική μεταστροφή προς όσα έχουμε κι εμείς προτείνει, αλλά και η ίδια η κ. Γεννηματά πρότεινε πέρυσι τον Ιανουάριο» ανέφερε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση διαμορφώνονται νέα δεδομένα, αλλά χρειάζονται ακόμη πολλά να περιληφθούν, γιατί εξακολουθούν και υπάρχουν σημαντικές διαφορές, όπως το ότι απουσιάζει κι ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα. «Για να γίνει ένα ταξίδι πρέπει να εκδοθεί το εισιτήριο. Και το εισιτήριο εκτός από το λιμάνι αναχώρησης και το λιμάνι προορισμού αναφέρει ρητώς την ώρα του απόπλου, την ώρα άφιξης και βεβαίως τους ενδιάμεσους σταθμούς. Προφανώς οι ευθύνες αυξάνονται για όλους και τα περιθώρια λάθους εκμηδενίζονται. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην κακοποίηση της αγωνίας των πολιτών για την ίδρυση ενός νέου κι ενωμένου πολιτικού φορέα» επισήμανε κι αναμένει τις τελικές αποφάσεις που θα λάβει το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα τέλη του μήνα.

Ενισχύοντας τη διάθεση για σύμπραξη όλων των δυνάμεων του χώρου, ο Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε πως πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για την αναγέννηση του προοδευτικού χώρου, ώστε να προκύψει ένας αληθινά νέος και ενιαίος προοδευτικός φορέας που θα παραμερίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι αναγκαία η συνεργασία με όλους στη βάση μιας νέας πολιτικής ατζέντας. Να αλλάξουμε για να ενωθούμε κι όχι να ενωθούμε για να μην αλλάξουμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να προσχωρήσουμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ούτε ζητάμε να προσχωρήσει κανείς σ΄ εμάς. Λέμε και ξαναλέμε για νέο φορέα γιατί αυτή είναι η φωνή της θέλησης των προοδευτικών πολιτών. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ ψήφισε νέα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ανεβαίνει, υποχωρεί και μάλιστα σε ποσοστά που την καθιστούν αυτή την στιγμή 5ο κόμμα με μια δύναμη που δεν φαίνεται να υπερβεί στο καλύτερο σενάριο το 7 ή 8%. Έχει έρθει κυριολεκτικά η ώρα των αποφάσεων για όλους» τόνισε.

Σε ερώτηση για το αν η «Ωρα Αποφάσεων» παραμείνει πολιτική κίνηση ή θα μεταξελιχθεί σε κόμμα, ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει παίξει ρόλο καταλύτη, ώστε να κινηθούν ξανά οι διαδικασίες στον προοδευτικό χώρο, οι οποίες είχαν φτάσει σ’ ένα τέλμα και κανείς πια δεν συζητούσε για κάτι καινούργιο.

«Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θέλουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία του καινούργιου. Έχουμε πει ότι αυτό δεν θέλουμε να το κάνουμε σώνει και καλά μόνοι μας, θέλουμε να το κάνουμε με άλλους μαζί. Αλλά αυτό δεν θα εξαρτηθεί από εμάς θα εξαρτηθεί από τους άλλους. Αν οι άλλοι ανταποκριθούν στην επιθυμία των πολιτών με βάση και τις δικές μας διακηρυγμένες προτάσεις τότε θα είναι η σειρά να ανταποκριθούμε και εμείς» είπε ο κ Ραγκούσης και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και τις εκλογικές τάσεις που διαπιστώνονται, διανύουμε την τελευταία περίοδο κατά την οποία μπορεί να αμφισβητηθεί ο πολιτικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ από ένα νέο ισχυρό προοδευτικό φορέα. Από τις αποφάσεις που τώρα θα ληφθούν από όλους, θα κριθεί ποιοι στο τέλος θα έχουν την ιστορική ευθύνη για την ενδεχόμενη εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο πολιτικού πρωταγωνιστή».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top