ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Ραγκούσης: Να μετάσχουν όλοι στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

ragoussis-giannis

Για σχέδιο αναγέννησης της προοδευτικής παράταξης, έκανε λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7, μία μέρα μετά τη συνάντησή του με την Φ. Γεννηματά.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι στην  απ’ ευθείας εκλογή από την βάση του επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επισημαίνοντας πως ύστερα από την συγκρότηση της ανεξάρτητης επιτροπής υπό τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο, η οποία θα επιβλέψει την εκλογή , υπάρχουν όλες οι εγγυήσεις για μία άψογη διαδικασία.

Κατά τη  συνάντηση του με την κ. Γεννηματά, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι επαναθεμελίωση της προοδευτικής παράταξης έχει ευρύτερη πολιτική σημασία. Μετά τις αποφάσεις και τη δέσμευση όλων μας, η πορεία που εξελίσσεται μπορεί πράγματι να αλλάξει τα δεδομένα στην πολιτική ζωή. Μπορεί πράγματι να δώσει μια αληθινή ελπίδα στη νέα γενιά, στους ανέργους, στους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν.

Επισήμενα, επ΄θσης στην Πρόεδρο της ΔΗΣΥ ότι η επιτυχία της μεγάλης αυτής προσπάθειας θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την ποιότητα, την ουσία και το περιεχόμενο των διαδικασιών προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο. Κυρίως όμως θα κριθεί από τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων. Συμμετοχή η οποία πρέπει να ενθαρρυνθεί και να διευκολυνθεί.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα πολύτιμη τη συμβολή της ανεξάρτητης επιτροπής Αλιβιζάτου, καθώς παρέχει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις διαφάνειας που απαιτούνται ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την αξία των διαδικασιών.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top