ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Σακελλαρίδης: «Η τρόικα είναι παρελθόν, ο Βαρουφάκης θα μιλά με τους θεσμούς»

sakellaridis

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν θα διαπραγματεύεται με τα τεχνικά κλιμάκια αλλά μόνο με τους θεσμούς, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας σχετικά με το χθεσινό Eurogroup στον ANT1. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση πήρε το πράσινο φως προκειμένου να υλοποιήσει τις επτά πρώτες μεταρρυθμίσεις που έχει καταθέσει. Τόνισε ότι ήδη αυτές βρίσκονται στο δρόμο προς το ελληνικό κοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που την γνωρίσαμε, καθώς και η πρακτική του να έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας εξουσιοδοτημένα και να μιλούν με τα υπουργεία.

Υπογράμμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλά με τους θεσμούς και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, ενώ οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται στις Βρυξέλλες. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους θεσμούς είναι αυτά που αφορούν τα δημοσιονομικά.

Σχετικά με την αντίδραση του Γερμανού υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ήταν αναμενόμενη μια τέτοια αντίδραση, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση ανταπεξήλθε με απόλυτη αξιοπρέπεια.

Παράλληλα, διέψευσε τα όσα ακούστηκαν χθες για αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη από τον Γιάννη Δραγασάκη. Ο κ. Σακελλαρίδης είπε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον Βαρουφάκη και ότι η κυβέρνηση στηρίζει απολύτως τον υπουργό Οικονομικών. «Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και με αυτόν θα πορευθούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top