ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Στουρνάρας: Βλακώδεις οι συκοφαντίες εις βάρος της γυναίκας μου και εμού

stournaras_vouli

«Αν οι ψευδολόγοι μάρτυρες δεν βγάλουν την κουκούλα της συκοφαντίας πρέπει η Βουλή να μην κρύψει την υπόθεση. Οχι στην αποσβεστική προθεσμία.  Σας ζητώ να προστατεύσετε το κοινωνικό σύστημα από τι συνέπειες που θα έχει η επιλογή να μείνουν αιωρούμενες και χωρίς εξέταση οι συκοφαντίες», τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Άφησε υπαινιγμούς ότι οι ανώνυμοι μάρτυρες χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για να πληγεί η τιμή και υπόληψή του.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Στουρνάρας ανέφερε, ότι  σκέφτηκε να μιλήσει μέσω υπομνήματος ή ακόμα και να παραιτηθεί από το αξίωμά του για να μην θεωρηθεί ότι το χρησιμοποιεί ως ασπίδα προστασίας. Τελικά όπως τόνισε αποφάσισε  να  έρθει στη Βουλή και για έναν προσωπικό λόγο: για να υπερασπιστεί την σύζυγό του η οποία όπως είπε ότι έχει κατασυκοφαντηθεί.

«Βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος και του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας» ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι προβληματιζόμενος εάν θα παρευρεθεί ή όχι στη Βουλή αποφάσισε τη φυσική παρουσία του ώστε να μην εκληφθεί «ως καταφρόνηση» των θεσμών της Δημοκρατίας και του Συντάγματος. Όπως πρόσθεσε, η μη παρουσία του σήμερα στη Βουλή θα υπονοούσε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας και η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι ανεξάρτητοι.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος απαντησε μία προς μία στις κατηγορίες τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία της συζύγου του που παρέχει συμβουλές επικοινωνίας, οργάνωση συνεδρίων, κατά βάση στο χώρο της υγείας έχουν κατασυκοφαντηθεί, για έργα που έλαβε ακόμη και πριν γίνω ο ίδιος υπουργός. Δεκάδες δυσφημιστικά άρθρα γράφτηκαν και ακόμη γράφονται, με στόχο τον ίδιο.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι η εν λόγω εταιρεία έχει υποστεί σωρεία φορολογικών ελέγχων, από τους οποίους δεν προέκυψε καμία παράβαση και επισήμανε ότι έχουν κατασχεθεί, εδώ και καιρό και ακόμη δεν έχουν επιστραφεί όλα τα αρχεία της εταιρείας, χωρίς να προκύψει το παραμικρό.

«Το έγγραφο του FBI αναφέρει ότι η αμοιβή της εταιρίας της συζύγου μου ήταν χαμηλή. Οποιος επικαλείται το συγκεκριμένο έγγραφο θα πρέπει να βρει άλλες μεθόδους. Ουδέποτε η MindWork έλαβε αμοιβές υψηλότερες από αυτές της αγοράς. Όλες οι πληρωμές γίνονταν μέσω τράπεζας. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, η Novartis είχε ελάχιστο οικονομικό αποτέλεσμα σε αυτήν.

Ολες αυτές οι καταθέσεις σε λίγο θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο. Ολα αυτά είναι βλακώδεις αλλά για αν αποδειχθεί ότι είναι βλακώδεις θα έπρεπε να έρθω εδώ και να ζητήσω συγνώμη από την σύζυγό μου για τις συκοφαντίες που έχει δεθεί εξαιτίας μου. Τς ζητώ συγνώμη και της λέω να κάνει υπομονή».

Αναφερόμενος στην διαδικασία είπε: Η πρόταση για άσκηση δίωξης πρέπει να προσδιορίζει με σαφήνεια της αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις των υπουργών. Το περιεχόμενο της δικογραφίας έγινε γνωστό στο πανελλήνιο και όχι μόνο. Πουθενά δεν προσδιορίζονται οι πράξεις μου. Αντίθετα προτείνουν να μην διωχθώ αλλά αυτό δεν είναι στην αρμοδιότητα του.

«Αγνώστων στοιχείων μάρτυρες που έχουν καταθέσει ότι δωροδοκήθηκα με 1,5 εκ ευρώ προκειμένου να συμψηφιστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές της Νοβάρτις είναι εντελώς ψευδής. Ουδέποτε συνέβησαν αυτά. Δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα» συμπλήρωσε καλώντας τους «ψευδολόγους μάρτυρες» να βγάλουν τις κουκούλες. «Συγκρότηση της επιτροπής σήμερα, όχι στην αποσβεστική προθεσμία για να μην μένουν αιωρούμενες οι συκοφαντίες».

«Αν οι ψευδολόγοι μάρτυρες δεν βγάλουν την κουκούλα της συκοφαντίας πρέπει η Βουλή να μην κρύψει την υπόθεση. Οχι στην αποσβεστική προθεσμία.  Σας ζητώ να προστατεύσετε το κοινωνικό σύστημα από τι συνέπειες που θα έχει η επιλογή να μείνουν αιωρούμενες και χωρίς εξέταση οι συκοφαντίες».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top