ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Στουρνάρας: Είναι νωρίς να βγει η Ελλάδα στις αγορές

Stournaras-GR-IBNA-565x379

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να επιστρέψει φέτος στις αγορές ομολόγων, εκτιμά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καλεί την κυβέρνηση να εστιάσει στις ιδιωτικοποιήσεις για να κερδίσει με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

«Νομίζω πως είναι λίγο νωρίς», φέρεται να είπε ο κ. Στουρνάρας σύμφωνα με την εφημερίδα στις πρώτες του δηλώσεις για το θέμα μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

«Θα έλεγα ότι ακόμη καλύτερα θα ήταν αν η Ελλάδα προχωρούσε σε δύο ή τρεις εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις στο προσεχές διάστημα. Αυτό θα βοηθούσε περισσότερο για να βγει αργότερα στις αγορές», τόνισε ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης.

.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top