ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Στουρνάρας: Πρέπει να θωρακιστούμε απέναντι σε μια νέα κρίση

stournaras1

Για τα όσα μάθαμε και τα όσα… δεν μάθαμε από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, τις επιπτώσεις για τη χώρα μας και την πιθανότητα μιας νέας παγκόσμιας κρίσης μιλάει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο, ο κ. Στουρνάρας τονίζει πως θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αύξηση της παραγωγικότητας, την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης και την ενίσχυση του «τριγώνου της γνώσης», έτσι ώστε η Ελλάδα να θωρακιστεί απέναντι στους επερχόμενους κινδύνους.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την κατάρρευση της Lehman Brothers, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρει ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν αυτορρυθμίζεται, ενώ χαρακτηρίζει την αυστηρή εποπτεία, με σύγχρονα μέσα και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, απολύτως αναγκαία για την ευστάθειά του.

Παράλληλα, εκτιμά πως οι κρίσεις είναι αναπόφευκτες, όσο μεγάλη πρόοδος κι αν έχει σημειωθεί στα συστήματα εποπτείας και ελέγχου, ενώ μιλά για τους τρόπους που μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις τους στην ελληνική οικονομία.

πηγή liberal.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top