ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Kαμίνης: Να φτιάξουμε χώρους για χρήση ναρκωτικών με ιατρική επίβλεψη

Kaminis_P.Areos

“Να δημιουργηθούν κλειστοί χώροι, όπου οι ουσιοεξαρτημένοι θα μπορούν να κάνουν χρήση με ιατρική επίβλεψη. Μόνο έτσι θα σωθούν ζωές και το πρόβλημα θα φύγει από τον δρόμο» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή την πρόταση έχει υποβάλει στην κυβέρνηση αλλά, όπως είπε,  «…φωνή βοώντος εν τη ερήμω». 

Μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσαν στο κλειστό γήπεδο του «Πανελληνίου» σύλλογοι κατοίκων του Πεδίου του Άρεως, για το πρόβλημα της διακίνησης και της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών στο Πάρκο, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας στο κέντρο της πόλης, είναι αλληλένδετο με την κατάσταση που επικρατεί στα τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα, τη Νομική, το Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στα οποία όπως είπε, «το πανεπιστημιακό άσυλο έχει εν τοις πράγμασι καταργηθεί».

 «Συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος λυμαίνονται την αδυναμία εκατοντάδων ανθρώπων που απλώς επιβιώνουν – για πόσο άραγε; – στο περιθώριο και στην αναξιοπρέπεια», επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Σε αυτή τη λογική, συγκροτήσαμε πρωτοβουλία με Αθηναίους – κατοίκους, το πρώτο βήμα έγινε: Αποστείλαμε επιστολή στον Πρωθυπουργό καθώς είναι πια δική του ευθύνη. Ζητάμε να λάβει μέτρα εδώ και τώρα. Ως πότε θα πεθαίνουν άνθρωποι στον δρόμο; Ως πότε συμπολίτες μας θα εξαθλιώνονται σε κοινή θέα; Χρειάζεται τόλμη: χτύπημα στα κυκλώματα και κλειστοί χώροι για χρήση ουσιών με ιατρική επίβλεψη. Θα ακολουθήσουν κι επόμενα. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση μέχρι επιτέλους να γίνει κάτι», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Την ίδια στιγμή ένωσα τη φωνή μου με τους συναδέλφους μου στη Νομική Αθηνών. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Έχω πει, εδώ και καιρό, ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει de facto καταργηθεί. Να θυμίσω ότι δεν κάτσαμε ποτέ με δεμένα χέρια. Εδώ και καιρό έχω καλέσει τους φορείς της πόλης στο Δημαρχείο. Συζητήσαμε αναλυτικά για το ζήτημα. Προτείναμε λύσεις. Ενημέρωσα τους πολιτικούς αρχηγούς κι εκπροσώπους των κομμάτων για τα αιτήματά τους (ναρκωτικά, παρεμπόριο, Εξάρχεια)», ανέφερε ο Γ. Καμίνης.

«Στην έξαρση του προσφυγικού το 2015, ζητήσαμε επιτακτικά την απομάκρυνση του πρόχειρου καταυλισμού που είχε στηθεί στο Πεδίον του Άρεως αλλά και στη πλ. Βικτωρίας, δεν μείναμε όμως στη διαμαρτυρία: παραχωρήσαμε 37 στρέμματα στον Ελαιώνα για τη δημιουργία της δομής φιλοξενίας. Δεν αρκούμαστε στο να κάνουμε απλά και τυπικά τη δουλειά μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Καμίνης στηλίτευσε το γεγονός ότι στην εκδήλωση ούτε καν εκπροσωπήθηκαν τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, αν και είχαν προσκληθεί από τους διοργανωτές.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top