ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν πήρε θεματική άδεια από το ΕΣΡ το Mega

megaektakto

Τερματίζει τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς αναγνωρίζει ότι ο σταθμός εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός.

Η απόφαση ελήφθη με 6 ψήφους υπέρ του κλεισίματος και 3 κατά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ κατέθεσε υπόμνημα 40 σελίδων με το οποίο ζητείται από την ανεξάρτητη Αρχή τη μετατροπή του σταθμού από ενημερωτικό σε θεματικό.

Έξω από το ΕΣΡ βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι του Mega. Οι εργαζόμενοι ζητούν να μη πέσει «μαύρο» στο καναλι, ενώ διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους 16 μηνών και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Ομάδα εργαζομένων του Mega, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την πίεση προς τους μετόχους, συνεχίζουν για 41η μέρα την διαμαρτυρία τους έξω από τα γραφεία της Motor Oil, του Ομίλου Βαρδινογιάννη, όπου έχουν στήσει και αντίσκηνα.

Οι εργαζόμενοι του Mega την περασμένη Πέμπτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συναντήθηκαν και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, από τον οποίο ζήτησαν να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση έτσι ώστε να αποδεσμευθούν χρήματα που είναι δεσμευμένα στις τράπεζες, για να αποπληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ βρίσκονται δεσμευμένα περίπου 55 εκατομμύρια ευρω, από τις διαφημίσεις που προέβαλλε το κανάλι, καθώς οι εργαζόμενοι δούλευαν απλήρωτοι όλους αυτούς τους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μεγάλο Κανάλι μεταδίδοντας επαναλήψεις παλαιότερων σήριαλ, εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στις μετρήσεις της τηλεθέασης.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top