ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν υπογράφει την συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ

Gjorge Ivanov

Ο πρόεδρος της πΓΔΜ ανακοίνωση την Τρίτη την απόφασή του να μην υπογράψει τη συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Ο Γκιόργκι Ιβανόφ επικαλέστηκε τα άρθρα 51, 118 και 119 του Συντάγματος της ΠΓΔΜ και σημείωσε σε επιστολή του ότι η συμφωνία παραβιάζει τις συνθήκες του 1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και «υποτάσσει την χώρα στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, ο Ιβάνοφ τόνισε ότι η συμφωνία μπορεί να εγείρει νομικά ζητήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ποινικές κατηγορίες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει την εντολή να υπογράψει τη συμφωνία, υπενθυμίζοντας ότι μια από τις βασικές θέσεις του το 2014 όταν ανέλαβε το αξίωμα ήταν ότι δεν θα αποδεχθεί αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.

«Δεν δέχομαι ιδέες ή προτάσεις που θα μπορούσαν να βάλουν σε κίνδυνο την εθνική ταυτότητα των «Μακεδόνων», την ιδιομορφία του «Μακεδονικού» έθνους και της «Μακεδονικής» γλώσσας. Στις προεδρικές εκλογές 534.910 πολίτες υπερψήφισαν τις συγκεκριμένες θέσεις και εμένα ως πρόεδρο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»», ανέφερε ο Ιβάνοφ.

kathimerini.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top