ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεύτερη καταδίκη για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Α. Συρίγου

angelos-syrigos--735x400

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή αλλά εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στο φοιτητή της φιλοσοφικής, για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Αγγελου Συρίγου στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, τον Φεβρουάριο του 2017.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό. «Είχα απλά δανείσει τη μηχανή μου στο συγκάτοικό μου (σ.σ ο άλλος δράστης, που έχει ήδη καταδικαστεί) και εξαιτίας αυτού του λόγου ενεπλάκη στην υπόθεση.. Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Εκείνη την ημέρα είχα γαστρεντερίτιδα και δεν βγήκα από το σπίτι μου. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με την Πάντειο.»

Ωστόσο ο κ.Συρίγος αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως τον έναν από τους 3 δράστες της επίθεσης.

Η εισαγγελέας ανέφερε πως «η αναγνώριση από τον κ. Συρίγο αποδεικνύει την ενοχή του κατηγορουμένου. Οπως και η μοτοσυκλέτα του που βρέθηκε εκεί».

Πρότεινε την ενοχή του όπως κατηγορείται, ζήτησε όμως τη χορήγηση αναστολής, κάτι που απέρριψε ο πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της υπόθεσης και της φύσης του κατηγορούμενου», όπως είπε, αποφασίζοντας να χορηγήσει δικαίωμα εξαγοράς της ποινής προς 5 ευρώ την ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί ένα ακόμη άτομο που είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, σε 12 μήνες με αναστολή, ενώ άγνωστος παραμένει ο τρίτος δράστης της επίθεσης.

πηγή in.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top