ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΑΡ: Ανοιχτό συνέδριο και εκλογή ηγεσίας ενός νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

DHMAR_Theoharopoulos

Ανοιχτές διαδικασίες διεξαγωγής ενός συνεδρίου για να συγκροτηθεί ένας νέος φορέας στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και εκλογή ηγεσίας από την κοινωνία, προτείνει η ΔΗΜΑΡ με απόφαση της Κ.Ε του κόμματος.

«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλα τα κόμματα, οι κινήσεις και τα πολιτικά στελέχη του ευρύτερου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου.Να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις για την επιτυχή πορεία προς έναν ισχυρό προοδευτικό φορέα, απέναντι στις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Κανείς δεν περισσεύει. Η δική μας πρόσκληση είναι να πάμε σε ευρύτερες διαδικασίες που θα ανασυγκροτήσουν τον χώρο», αναφέρεται χαρακτηριστικά, καθώς τονίζεται ότι ο κατακερματισμός των δυνάμεων δεν συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της παράταξης.

Επίσης, η ΔΗΜΑΡ, εμμέσως πλην σαφώς, προειδοποιεί ότι οι αντιπαραθέσεις του παρελθόντος ανάμεσα σε προβεβλημένα πρόσωπα δεν βοηθούν, ούτε συνδράμει η εικόνα ανασύστασης του παρελθόντος. «Φυγή προς τα εμπρός, χωρίς τις ταλαντεύσεις που προέρχονται από την κυριαρχία μίας νοοτροπίας δικαίωσης και αυτοεπιβεβαίωσης με όρους παρελθόντος. Για μία επανεκκίνηση που προϋποθέτει μια μετεξέλιξη σε μια προοπτική ενός ενιαίου πολιτικού υποκειμένου. Δεν μας αφορούν οποιεσδήποτε διαδικασίες αναπαλαίωσης. Δεν αφορούν την κοινωνία και την κεντροαριστερά σήμερα, δεν αποτελούν λύση για το παρόν και το μέλλον του χώρου. Χρειάζεται ανανέωση προσώπων, ιδεών και πολιτικών πρακτικών και όχι η ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων», ανεφερεται στην απόφαση.

Η Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι o ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ούτε ως δημιουργική αντιπολίτευση στο παρελθόν, αλλά και ούτε ως αποτελεσματική κυβέρνηση σήμερα. Και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση στηρίχθηκε στο λαϊκισμό, τα ψέματα και τις αυταπάτες. Και για τη ΝΔ υπογραμμίζει ότι ακόμη και σήμερα αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της για τις καταστροφικές πολιτικές που οδήγησαν στα μνημόνια την περίοδο 2004 – 2009. Είναι προσκολλημένη, αναφέρει, στις παραδοσιακές λογικές των πελατειακών σχέσεων. Ο κ. Μητσοτάκης διακηρύσσει την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, αλλά καμία συγκεκριμένη πρόταση για το περιεχόμενό τους δεν έχει καταθέσει, καταλήγει.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top