ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση Alco: 6,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ –

Gallop_Marc

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρίας Alco που παρουσίασε το OPEN TV, καθώς ένα ποσοστό 17% προβλέπει νίκη με αυτοδυναμία της ΝΔ, ενώ νίκη της ΝΔ -έστω και χωρίς αυτοδυναμία- βλέπει το 43% των πολιτών. Επίσης  μικρή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση παρουσιάζουν σχεδόν όλα τα  κόμματα. Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση στο ερώτημα εάν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα εάν κυβερνούσε η ΝΔ

 Ειδικότερα, η ΝΔ προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 5,7% στην πρόθεση ψήφου, ενώ τον Δεκέμβριο η διαφορά ήταν στο 5,3%, βάσει των στοιχείων της Alco. Στο 6,5% είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή στα έγκυρα, ενώ τον Δεκέμβριο ήταν στο 6,2.

Ειδικότερα:

Πρόθεση Ψήφου

ΝΔ 23,8%

ΣΥΡΙΖΑ 18,1%

ΚΙΝΑΛ 4,1%

ΚΚΕ 5,1%

ΧΑ 5,3%

ΑΝΕΛ 2,4%

Ποτάμι 1,3%

Στην ερώτηση αν κυβερνούσε η ΝΔ, πώς εκτιμάτε ότι θα ήταν η κατάσταση, απάντησαν:

Καλύτερα  21%

Χειρότερα 30%

Ίδια 42%

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 29% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 24% .

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top