ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση Fox News: Ήττα Τραμπ στις εκλογές 2020 από όλους τους βασικούς υποψήφιους των Δημοκρατικών

trump-orlando

Ηττα του Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2020 από όλους τους βασικούς υποψηφίους των Δημοκρατικών για το χρίσμα, δείχνει δημοσκόπηση του δικτύου Fox News, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθηκε μεταξύ 15 και 17 Σεπτεμβρίου, το πρώτο φαβορί για την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν, προηγείται του Τραμπ με διψήφια διαφορά (52% έναντι 38%). Το προβάδισμα του Μπαίντεν μάλιστα είναι κατά δύο μονάδες μεγαλύτερο συγκριτικά με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Αυγούστου.

Μπροστά από τον Τραμπ και μάλιστα με οκτώ μονάδες διαφορά, κινείται και ο Μπέρνι Σάντερς, που θεωρείται το δεύτερο φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο γερουσιαστής από το Βερμόντ συγκεντρώνει 48% έναντι 40% του Αμερικανού προέδρου.

Προβάδισμα έναντι του Τραμπ καταγράφει και η τρίτη βασική υποψήφια των Δημοκρατικών, Ελπίζαμπεθ Γουόρεν, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως έχει κλείσει την ψαλίδα από τους Μπάιντεν για Σάντερς, στις μετρήσεις εντός των Δημοκρατικών. Η Γουόρεν συγκεντρώνει 46%  έναντι 40% του Τραμπ.

Τέλος, μπροστά από τον Τραμπ κινείται και η τέταρτη κατά σειρά Δημοκρατική υποψήφια, Καμάλα Χάρις, με 42% έναντι 40%, ωστόσο η διαφορά τους κινείται εντός του περιθωρίου λάθους της έρευνας, που τοποθετείται στο 3%.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται ανάλογα ευρήματα από δημοσκόπηση του Fox News, μιας και τον Αύγουστο η αντίστοιχη έρευνα, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο Τραμπ κινδυνεύει να ηττηθεί από όλους τους πιθανούς αντιπάλους του, προκαλώντας την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου: «Πρόκειται για μεγάλο λάθος, κάτι συμβαίνει με το Fox News και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με αυτό», είχε δηλώσει.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top