ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαψεύδει ο Γ. Ντάισεμπλουμ για μέτρα και αντίμετρα

dijsselbloem-1

Διαψεύδει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι μέτρα και «αντίμετρα» θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα από το 2018.
Από έγγραφη ενημέρωση που παρείχε στην ολλανδική Βουλή ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup και παρουσιάζει το CNN.gr, προκύπτει ότι τα περίφημα αντίμετρα θα εφαρμοστούν εάν και εφόσον θα υπάρξει υπέρβαση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα και όχι απλά επίτευξης του στόχου για 3,5%.
Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει επανειλημμένα υποστηρίξει πως «βασική αρχή της συμφωνίας είναι πως όποια μέτρα συμφωνηθούν για την περίοδο μετά το 2019 θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί και ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018».
Όπως αναφέρει η έγγραφη απάντηση του Ολλανδού υπουργού για την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup, «συζητήθηκαν μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης που θα μπορούν να εφαρμοστούν όταν θα υπάρχει διαρθρωτικός δημοσιονομικός χώρος πάνω από τους στόχους του προγράμματος για το πρωτογενές ισοζύγιο του προϋπολογισμού».
Με άλλα λόγια γίνεται σαφές ότι προϋπόθεση δεν είναι να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, αλλά να ξεπεραστεί, ώστε να ενεργοποιηθούν τα όποια θετικά μέτρα.

dutch-parliament-report

πηγή : cnn.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top