ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διευρύνει τη διαφορά ο Μακρόν από την Λεπέν, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

macron2

Ο ανεξάρτητος κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν διευρύνει το προβάδισμά του επί της Μαρίν Λεπέν και προηγείται με ποσοστό 63% έναντι 37% της αντιπάλου του ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, σύμφωνα με τη νέα σφυγμομέτρηση της εταιρείας Ifop-Fiducial.

Μετά την τηλεμαχία της Τετάρτης, όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Μακρόν ποσοστό υψηλότερο του 60%, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε βρεθεί και στο 59%.

Δημοσκόπηση της Ipsos Sopra Steria για τη γαλλική ραδιοτηλεόραση δείχνει ότι ο Μακρόν προηγείται με 61,5% (άνοδος 2,5 μονάδων σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας). Η Λεπέν έχει πέσει στο 38,5%. Η συμμετοχή αναμένεται ότι θα φτάσει στο 76% (ήταν 78% στον πρώτο γύρο). Από αυτούς που είπαν ότι θα πάνε σίγουρα στις κάλπες, το 84% δήλωσε ότι έχει κάνει την οριστική επιλογή του, ενώ το 16% μπορεί να αλλάξει γνώμη ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Η έρευνα αυτή έγινε διαδικτυακά, σε δείγμα 2.632 προσώπων εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Από τους συμμετέχοντες, οι 1.605 είπαν ότι είναι βέβαιο ότι θα πάνε να ψηφίσουν.

Η δημοσκόπηση της Elabe για το τηλεοπτικό κανάλι BFMTV και την εφημερίδα L’Express φέρνει νικητή τον Μακρόν με 62% έναντι 38% για τη Λεπέν. Σχεδόν οι επτά στους δέκα (ποσοστό 68%) από όσους ρωτήθηκαν, είπαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή.

πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top