ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διπλή αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση καταλήψεων

villa-zografou2

Περίπου 130 Σύροι πρόσφυγες μεταφέρονται στο Αλλοδαπών, ενώ πραγματοποιήθηκαν επτά προσαγωγές μετά την διπλή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των καταλήψεων της Βίλας Ζωγράφου και του Δρακοπούλειου Αιμοδοτικού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο Δρακοπούλειο Αιμοδοτικό, στην οδό Αλκιβιάδου 9, το οποίο είχε καταληφθεί τον Φεβρουάριο. Εκεί βρίσκονταν 130 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι μεταφέρονται στο Αλλοδαπών και στη συνέχεια σε Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής.

Παράλληλα, η Αστυνομία μπήκε και σε δεύτερο κτήριο, στη Βίλα Ζωγράφου, που βρίσκεται μέσα στο Κτήμα Ζωγράφου και βρίσκεται υπό κατάληψη από το 2012.

Την ώρα της επιχείρησης δεν υπήρχε κόσμος μέσα, ωστόσο τα ξημερώματα ειδοποιήθηκαν άτομα, μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου και μετέβησαν στο σημείο. Έγιναν συνολικά επτά προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε με εισαγγελική παραγγελία κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των υπό κατάληψη κτιρίων.

Ειδικότερα, για τη Βίλα Ζωγράφου είχε υποβληθεί έγκληση από το δήμο, στον οποίο ανήκει το κτίριο, επειδή θέλει να το κάνει ωδείο, ενώ το κτίριο της οδού Αλκιβιάδου ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και προορίζεται για τη στέγαση των ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει αναβρασμό, καθώς από το πρωί γίνονται μέσω Διαδικτύου καλέσματα προς αλληλέγγυους, για συγκεντρώσεις στην πλατεία Εξαρχείων και στου Ζωγράφου, καθώς και ενίσχυση σε άλλα υπό κατάληψη κτίρια.

Ήδη, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, ενώ προγραμματίζονται και πορείες για το απόγευμα.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ πραγματοποιούνται συσκέψεις προκειμένου να γίνεται εκτίμηση της κατάστασης και για τη λήψη μέτρων.

Ερωτηθείς από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο» για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στα υπό κατάληψη κτίρια, ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τόνισε: «Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top