ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΝΤ: Συμμετοχή χρηματοδοτικά όταν αντιμετωπιστεί το θέμα του χρέους

(FILES): This April 5, 2007 file photo shows the International Monetary Fund logo at IMF headquarters on Pennsylvania Avenue in Washington, DC. The IMF announced November 2, 2009 the sale of 200 tonnes of gold to India's central bank, nearly half the amount targeted for sale over the coming years to shore up IMF finances.  The total sales proceeds are equivalent to 6.7 billion dollars, the IMF said.   AFP PHOTO / Files / TIM SLOAN (Photo credit should read TIM SLOAN/AFP/Getty Images)

Την πάγια θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ότι αφορά το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και της συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα, επανέλαβε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ταμείου, David Lipton, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.
Σε ερώτηση για το πόσο κοντά βρισκόμαστε σε συμφωνία ενόψει του αυριανού Eurogroup, ο Lipton τόνισε ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει στις συζητήσεις ως παρατηρητής, εκφράζοντας την πάγια θέση του, ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να βασίζεται σε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά τις κατάλληλες πολιτικές που θα προσφέρουν στήριξη στην ελληνική οικονομία και το δεύτερο στην κατάλληλη λύση για το χρέος που θα καταστήσει βιώσιμο το μέλλον της χώρας.
«Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις τόσο με εμάς όσο και με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς για τα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα, όπως η ψήφιση μέτρων. Μένει να υπάρξει πρόοδος και στο θέμα του χρέους», πρόσθεσε ο Lipton, τονίζοντας ότι στο Ταμείο έχει προταθεί μία λύση που θα προβλέπει «καταρχήν συμφωνία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ είναι ανοιχτό σε όλες τις προτάσεις, όπως η εν λόγω τεχνική η οποία χρησιμοποιήθηκε και στην κρίση χρέους της Λατινικής Αμερικής και θα επιτρέψει στο Ταμείο να εγκρίνει το πρόγραμμα και να συμμετάσχει χρηματοδοτικά όταν αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το θέμα του χρέους.

πηγή; liberal.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top