ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο ακόμα συλλήψεις για την επίθεση στο Ουεστμίνστερ

westminster

Δύο ακόμα «σημαντικές συλλήψεις» πραγματοποίησε η βρετανική Αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο του Λονδίνου, δήλωσε ο υπαρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Μαρκ Ρόουλι.

Συνολικά εννέα άτομα βρίσκονται αυτή την ώρα υπό κράτηση, με υποψίες για τρομοκρατικά σχέδια. Μία γυναίκα που είχε συλληφθεί αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση.

Ο κ. Ρόουλι είπε ότι η έρευνα θα εστιάσει «στα κίνητρα, την προετοιμασία και τους συνεργάτες του» και ότι η αστυνομία θα πρέπει να ερευνήσει κατά πόσο ο Μασούντ «έδρασε εντελώς μόνος εμπνευσμένος από τρομοκρατική προπαγάνδα, ή τον ενθάρρυναν, στήριξαν ή κατηύθυναν άλλοι».

Η αστυνομία κάνει έκκληση σε όποιον γνώριζε τον δράστη να προσέλθει για να δώσει κατάθεση καθώς θέλουν να μάθουν για συνεργάτες του και μέρη που επισκέφθηκε.

Μία από τις δύο νέες συλλήψεις έγινε στο Μπέρμιγχαμ, όπου ζούσε επί χρόνια ο δράστης και είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε για να παρασύρει πεζούς στη γέφυρα του Γουέστμινστερ. Η δεύτερη έγινε στα βορειοδυτικά.

Ο κ. Ρόουλι σημείωσε πως δύο τραυματίες νοσηλεύονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, με έναν να φέρει τραύματα που απειλούν άμεσα τη ζωή του. Νοσηλεύονται επίσης δύο αστυνομικοί με «σημαντικά τραύματα».

Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα συνολικά, τέσσερις αθώους και τον δράστη. Ο τέταρτος νεκρός που επιβεβαιώθηκε ήταν ένας 75χρονος που υπέκυψε στα τραύματά του το απόγευμα της Πέμπτης. Ο νεκρός ταυτοποιήθηκε ως Λέσλι Ρόουντς.

Ο κ. Ρόουλι σημείωσε ακόμα ότι το πραγματικό όνομα του 52χρονου δράστη ήταν Έιντριαν Ράσελ Ατζάο. Αρχικά είχε δημοσιοποιηθεί το ισλαμικό του όνομα, Καλίντ Μασούντ.
Γεννήθηκε στο Κέντ και πιο πρόσφατα διέμενε στα West Midlands.

Πιστεύεται ότι έζησε  στο Κρολι του δυτικού Σάσσεξ, Ράι και Ιστμπουρν στο ανατολικού Σάσσεξ, καθώς επίσης και στο Λούτον και ανατολικό Λονδίνο.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία λέει ότι ήταν γνωστός και με διάφορα ψευδώνυμα.
Δήλωνε «δάσκαλος» αν και το BBC μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι ποτέ δεν εργάστηκε σαν ειδικευμένος δάσκαλος σε Αγγλικά κρατικά σχολεία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top