ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισβολή στο ΠΑΠΕΙ με μπογιές και τρικάκια

papei1

Ομάδα από 10 κουκουλοφόρους εισέβαλε το πρωί σε αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Πειραιά όπου έκανε μάθημα η καθηγήτρια διεθνών σπουδών Μαίρη Μπόση και της έριξαν μπογιές.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν τρικάκια, ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα. Οι κουκουλοφόροι φαίνεται μάλιστα να την απείλησαν λέγοντάς της ότι «την επόμενη φορά θα πάθεις χειρότερα». Η ομάδα των αγνώστων, μετά την επίθεσή στην καθηγήτρια τράπηκε σε φυγή.

Μιλώντας στo kathimerini.gr η κυρία Μπόση χαρακτήρισε την επίθεση «κοινωνική παρέμβαση» προσθέτοντας ότι θεωρεί το γεγονός ήσσονος σημασίας και ότι δεν θα πρέπει να μεγαλοποιείται.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης  από την «συνέλευση αλληλεγγύης στους συντρόφους που διώκονται ως ‘ατομικοί τρομοκράτες'» αναφέρεται ότι «αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην «αντιτρομοκρατική» πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα».

Επίσης αναφέρεται ότι το περιστατικό έγινε «με αφορμή την απόφαση του εφετείου, στις 26 Μαρτίου, που αφορά τους συντρόφους Α. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, ∆. Πολίτη, Ν. Ρωμανό καθώς και το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλο». Σημειώνεται επίσης ότι «οι σύντροφοι παρότι έχουν αθωωθεί αμετάκλητα από την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μέσω μιας δικαστικής “καινοτομίας” διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες” με αποτέλεσμα να έχουν καταδικαστεί σε βαρύτατες ποινές κάθειρξης».

Τέλος οι αντιεξουσιαστές απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις τις επόμενες ημέρες στην πλατεία Εξαρχείων, στην πλατεία στο Μοναστηράκι και τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Υπουργείο Παιδείας: Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην κοινωνία
«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία, ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο» υπογράμμισε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καταδικάζοντας το περιστατικό. Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται συνάντηση του πρύτανη του ΠΑΠΕΙ, Άγγελου Κότιου, με την καθηγήτρια, για το περιστατικό.

«Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ .

πληροφορίες kathimerini.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top