ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκουαδόρ: Ισχυρός σεισμός 7,5 ρίχτερ

equador1

Ισχυρότατος σεισμός 7,5 ρίχτερ συγκλόνισε πριν από λίγο το Εκουαδόρ.

Σύμφωνα με το USGS (United States Geological Survey) η αρχική εκτίμηση για την ένταση του σεισμού ήταν 7.7 Ρίχτερ. Το επίκεντρο ήταν περίπου 224 χλμ. ανατολικά, νοτιοανατολικά του Αμπάτο, κοντά στα σύνορα με το Περού, αλλά έγινε αισθητός τουλάχιστον μέχρι την πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα, και σε αρκετές περιοχές της Κολομβίας.

equador2

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο εκτιμά ότι ο σεισμός ήταν εντάσεως 7,5 Ρίχτερ. Είχε εστιακό βάθος 132 χιλιομέτρων και ως εκ τούτου εκφράζονται ελπίδες ότι δεν θα έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και θύματα. Κάτοικοι έσπευσαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους μετά το σεισμό. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στην Παλόρα. «Προφανώς έπληξε αραιοκατοικημένη περιοχή», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Ραφαέλ Κορέα, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν θα υπάρξει μεγάλος αριθμός θυμάτων.

Τον Απρίλιο του 2016 ένας σεισμός 7,8 Ριχτερ είχε προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ατόμων στο Εκουαδόρ και τον τραυματισμό άνω των 12.000 καθώς και σοβαρές ζημιές στις παράκτιες περιοχές της χώρας στον Ειρηνικό ωκεανό.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top