ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτάκτως ο Μουζάλας στη Χίο μετά τα επεισόδια

giannis-mouzalas

Την Χίο επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη ΒΙΑΛ.
Σύμφωνα με το astraparis ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ενημερώνεται από την διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυροποίησης για τις συνθήκες και την κατάσταση στο κέντρο, καθώς και την εγκατάσταση των νέων οικίσκων και την πορεία των εργασιών.

Σκοπός του ταξιδιού, όπως δήλωσε ο κ. Μουζάλας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, είναι να δει από κοντά τις εργασίες τοποθέτησης οικίσκων στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, «ώστε να σταματήσουν πρόσφυγες και μετανάστες, που περιμένουν την εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει, να μένουν σε σκηνές κάτω από κακές καιρικές συνθήκες».

Σημειώνεται ότι έξω από τον καταυλισμό ΒΙΑΛ είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κοντινού στον καταυλισμό χωριού Χαλκειός Κώστα Φουτράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζάλας θα συναντηθεί μέσα στην ημέρα μαζί τους.
Τη νύχτα της Τετάρτης και για περίπου δύο ώρες συγκρούονταν πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να επαναφέρουν την τάξη. Εγιναν τουλάχιστον δέκα προσαγωγές, ενώ κατασχέθηκαν αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις. .

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top