ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκταμιεύθηκαν τα 7,7 δισ. από το ESM

ESM_microskop

Την πραγματοποίηση σήμερα της εκταμίευσης της δόσης των 7,7 δισ. προς την Ελλάδα ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM). «Ο ΕSM εκτέλεσε την πρώτη εκταμίευση των 7,7 δισ. στο πλαίσιο της τρίτης δόσης, τα χρήματα έφτασαν στην Ελλάδα», αναφέρεται στο λογαριασμό του ESM στο Τwitter.

Μετά την 1η Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα λάβει μία ακόμη δόση που σκοπό θα έχει την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 800 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να αποδεσμευθεί σε μία ή περισσότερες υποδόσεις. Η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να συμβάλει στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με 400 εκατ. Δηλαδή, για κάθε δύο ευρώ που θα βάλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι για την αποπληρωμή οφειλών, η Ελλάδα θα κληθεί να βάλει άλλο ένα. Ετσι, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων που θα αποπληρωθούν το φθινόπωρο θα είναι ύψους 1,2 δισ., ενώ συνολικά με τη δόση που αναμένεται τις επόμενες μέρες θα φτάσει στα 2 δισ. από τα περίπου 5 δισ. που υπολογίζονται αυτή τη στιγμή οι οφειλές του κράτους σε ιδιώτες.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top