ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελβετία: Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ και του Φόρουμ του Νταβός

davos2

Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους ελβετικών πόλεων κατά της επίσκεψης Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν με συνθήματα «Ο Τραμπ δεν είναι καλοδεχούμενος» και «Τσακίστε το ΠΟΦ!»

davos1
Ο Τραμπ είναι προγραμματισμένο να μιλήσει την Παρασκευή στο Νταβός, όπου οι διαδηλώσεις έχουν απαγορευτεί. Παρά την απαγόρευση μικρή ομάδα διαδηλωτών έσπασε τα μέτρα ασφαλείας και κατάφερε να φτάσει στο συνεδριακό κέντρο του Νταβός κρατώντας πανό και φωνάζοντας «Διαλύστε το ΠΟΦ» πριν διαλυθούν ειρηνικά από την αστυνομία.
«Ο Τραμπ είναι άλλος ένας με τον οποίο διαφωνούμε. Διαδηλώνουμε κάθε χρόνο τώρα κατά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και δεν μας ενδιαφέρει αν έρθει ή όχι ο Τραμπ. Ο Τραμπ είναι απλώς το καλύτερο σύμβολο αυτού του κόσμου» είπε ο διαδηλωτής Άλεξ Χέντιγκερ στο Reuters TV στο Νταβός.
Πάνω από 4.000 Ελβετοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να προστατεύσουν το Νταβός μαζί με 1.000 αστυνομικούς, ενώ ισχύει και απαγόρευση πτήσεων.
Η εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι στη διαδήλωση στη Ζυρίχη συμμετείχαν 2.000 άτομα. Κρατούσαν σημαίες και πλακάτ κατά της παγκοσμιοποίησης και υπέρ του περιβάλλοντος, κατά του Τραμπ και διαδήλωσαν στην οικονομική περιοχή της Ζυρίχης όπου οι τραπεζίτες είχαν προειδοποιηθεί να απομακρυνθούν από την διαδήλωση που είχε την έγκριση της αστυνομίας.
Η ελβετική τηλεόραση RSR έδειξε εικόνες με πλακάτ που έγραφαν «ποιος ήταν ο απόπατος;» και αναφερόταν στα σχόλια του Τραμπ για την Αϊτή και αφρικανικές χώρες.
Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Γενεύη, τη Λωζάνη και το Φριμπούρ, με πλακάτ που έγραφαν «Παγκόσμιο Οικονομικό Φιάσκο» και «Ρατσιστή σεξιστή καπιταλιστή».
Ο οργανωτής της διαδήλωσης της Γενεύης Πάολο Γκιράλντι είπε στο Reuters TV: «Ενώ η ελβετική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καλωσορίσει και να στρώσει το κόκκινο χαλί για τον κύριο Τραμπ, πιστεύουμε ότι και ο κόσμος έχει κάτι να πει».
«Αυτή η πολιτική είναι απαράδεκτη γιατί ο στόχος … είναι να γίνει ο πλανήτης φωτιά και αίμα και για να εξασφαλιστεί η κυριαρχία των ισχυρών ανθρώπων πάνω στον υπόλοιπο κόσμο».
Νωρίτερα στην Γενεύη, οι διαδηλωτές έβαλαν ένα στεφάνι στην είσοδο της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στη μνήμη της Χίδερ Χέγερ που είχε σκοτωπεί στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια τον περασμένο Αύγουστο.

πηγή  reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top