ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενα ακόμη βήμα αυτονόμησης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου

zoi

Η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δείχνει αποφασισμένη να ακολουθήσει το δικό της δρόμο. Παρά την αποστασιοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου από τις θέσεις της για τις ψηφοφορίες στις οποίες δεν μετέχουν βουλευτές της ΧΑ, και ενώ διαφοροποιήθηκαν ανοιχτά ο υπουργός Π. Σκουρλέτης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, η ίδια κάνει ένα ακόμη βήμα στην πορεία πολιτικής αυτονόμησης.

Με συνέντευξή της στο περιοδικό Unfollow, κρατά αποστάσεις από τη συμφωνία του Eurogroup, ενώ υιοθετεί τη φράση του Μανώλη Γλέζου «δεν θα βαφτίσουμε το κρέας ψάρι». Εξηγεί γιατί είπε «όχι» στο να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή η παράταση της δανειακής σύμβασης, χαρακτηρίζει τη συμφωνία «συνδυασμό επιστολών και ανακοινωθέντων» και λέει χαρακτηριστικά ότι «η Βουλή δεν ψηφίζει ούτε επιστολές ούτε ανακοινωθέντα».

«Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί να μην υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος» δηλώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και προσθέτει: «Οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο κομμάτων δεν είναι διατεθειμένες να βαπτίσουν το κρέας ψάρι και να υπαναχωρήσουν στις αδιαπραγμάτευτες αρχές επί τη βάση των οποίων δόθηκε η λαϊκή εντολή».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top