ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς ο υπουργός Εξωτερικών

kotzias1

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με στόχο να τους ενημερώσει για τα θέματα αρμοδιότητάς του και κυρίως για την πορεία της διαπραγμάτευσης στο Μακεδονικό.
Σήμερα ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση στον Περισσό με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
Αύριο, αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, και το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 18:00, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντήσει τον κ. Κοτζιά και στη θέση του θα τον συναντήσει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην επόμενη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα μετά το Πάσχα.
Σκοπός είναι μια λύση-πακέτο, και αυτή ήταν μια πτυχή των συνομιλιών της Βιέννης. Εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα είναι στη λογική ενός συμφώνου φιλίας ή στρατηγικής συνεργασίας.
Ετσι, κατά την τελευταία συνάντηση που έγινε την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Βιέννη, οι κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ εισήλθαν στον «σκληρό» πυρήνα των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό, ανοίγοντας ουσιαστική συζήτηση για το ποια είναι τα περιθώρια υποχωρήσεων εκατέρωθεν, ώστε να επιτευχθεί ένας επιθυμητός συμβιβασμός.
Ουσιαστικά, η Μεγάλη Εβδομάδα θα χρησιμεύσει και για τις δύο πλευρές ως περίοδος ανάλυσης των θέσεων που έχουν κατατεθεί από Αθήνα και Σκόπια, αλλά και ενημέρωσης για το ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη των πραγμάτων εφόσον τελικά υπάρξει συμφωνία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top