ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντείνονται οι πιέσεις στη Μέι για να παραιτηθεί

theresa-may2

Βουλευτές και υπουργοί καλούν την Τερέζα Mέι σε παραίτηση, η ίδια όμως απαντά ότι θα παραμείνει στη θέση της μέχρι να καταθέσει τη νέα συμφωνία της στη Βουλή. Στο μεταξύ προβλέπεται νίκη Φάρατζ στις ευρωεκλογές.

Παρά τις φωνές βουλευτών και υπουργών που την καλούν να παραιτηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα, η Τερέζα Μέι απαντά ότι θα μείνει στην θέση της έως ότου καταθέσει την ανανεωμένη συμφωνία της στη Βουλή.

Μάταιος κόπος, όπως φαίνεται από τις αρνητικές αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση των αλλαγών στην ανανεωμένη συμφωνία, στις οποίες, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται νέο δημοψήφισμα. Κάτι που προκάλεσε την οργή των φανατικών brexiter και σκεπτικισμό στους μέχρι πρόσφατα, συμμάχους της. Η αναφορά σε νέο δημοψήφισμα, προκάλεσε, επίσης, την παραίτηση, την Τετάρτη, ακόμα μιας υπουργού.

Η παράλυση της Κυβέρνησης και η επαπειλούμενη πανωλεθρία των Συντηρητικών στις Ευρωεκλογές, οδήγησαν τον επικεφαλής των βουλευτών των πίσω εδράνων να ζητήσει συνάντηση με την Πρωθυπουργό, σήμερα, στην οποία θα της ζητήσει να παραιτηθεί έως την Παρασκευή για το καλό του κόμματος που τελεί υπό διάλυση.

Φάρατζ, ο μόνιμος εφιάλτης των Συντηρητικών

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, οι Συντηρητικοί θα τερματίσουν τέταρτοι ή ακόμα και πέμπτοι στις ευρωεκλογές, με μονοψήφιο νούμερο. Η προαναγγελλόμενη νίκη του νέου κόμματος Brexit UK του Νάιτζελ Φάρατζ, είναι ο καταλυτικός παράγοντας για τις ασφυκτικές πιέσεις και απειλές που δέχεται η κ. Μέι.

Ηγετικά στελέχη των Συντηρητικών θέλουν το γρηγορότερο δυνατόν έναν νέο ηγέτη και πρωθυπουργό, που θα επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που πέρασαν στην όχθη του Φάρατζ, του μόνιμου εφιάλτη των Τόρρις.

Δεν είναι, επομένως, διόλου παρακινδυνευμένη η πρόβλεψη ότι η πολιτική κρίση στην Μ. Βρετανία θα συνεχιστεί και στην μετά την Μέι περίοδο. Ο αντικαταστάτης της δεν θα έχει πολιτική νομιμοποίηση. Οι ψηφοφόροι επέλεξαν την Τερέζα Μέι για πρωθυπουργό κι ο θεσμός δεν είναι κληρονομικός. Επομένως, η μόνη λογική λύση για την εξομάλυνση της κατάστασης είναι οι νέες εθνικές εκλογές τις οποίες κυριολεκτικά τρέμουν οι Συντηρητικοί.

πηγή dw.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top