ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίκαιρη ερώτηση Βενιζέλου στον Τσίπρα για το ταξίδι Παππά-Αρτεμίου στην Καραϊβική- Eρώτηση καταθέτει και η ΝΔ

pappas-artemiou-et-1

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, για το ταξίδι του τότε διευθυντή του γραφείου του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το 2013, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην ερώτησή του  ο κ. Βενιζέλος αναφέρει:

«Ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης, που γνωρίζει εις βάθος τα θέματα της Λατινικής Αμερικής, σε εκτενές ρεπορτάζ του (Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 2.4.2017) τεκμηριώνει με μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό την πραγματοποίηση επίσκεψης στη Βενεζουέλα, το 2013, του τότε διευθυντή του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, τις επαφές του με συγκεκριμένο επιχειρηματία, τη μεταφορά του με το ιδιωτικό αεροσκάφος και τη φιλοξενία του σε ξενοδοχείο του επιχειρηματία αυτού  σε νησί της Καραϊβικής, με τη συνοδεία Κύπριου δικηγόρου.

Εφόσον η κυβέρνηση δεν διάψευσε μέχρι τώρα το δημοσίευμα, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

Πρώτον, αν αυτού του τύπου οι επαφές με κυβερνητικούς ή  επιχειρηματικούς παράγοντες της Βενεζουέλας συνεχίστηκαν και μετά τον Ιανουάριο του 2015 από την Ελληνική κυβέρνηση, μέλη ή στελέχη της. Δεύτερον, αν αυτού του τύπου οι επαφές επηρέασαν και πώς πολιτικές επιλογές της Ελληνικής Κυβέρνησης από τις 26.1.2015 έως σήμερα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό «alter ego του», όπως χαρακτηρίζει τον Νίκο Παππά, σχετικά με το σκοπό του ταξιδιού του στη Βενεζουέλα και την Καραϊβική.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνει ότι, «οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς οφείλουν να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις για το τι έκανε ο κ. Παππάς σε αυτή την αποστολή με το ιδιωτικό αεροσκάφος του κ. Χαλίλ, ο οποίος διερευνάται από τις αμερικανικές αρχές για βαριά αδικήματα». «Σε διαφορετική περίπτωση», προσθέτει ο Βασίλης Κικίλιας, «η σιωπή τους είναι ομολογία ενοχής».

Νέα στοιχεία από τον Ελεύθερο Τύπο

Σήμερα  η εφημερίδα δημοσιεύει νέα στοιχεία και φωτογραφίες για το ταξίδι Παππά στην Βενεζουέλα.

Στις νέες φωτογραφίες – ντοκουμέντα,  εικονίζεται ο Νίκος Παππάς μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου σε παραλία της Καραϊβικής στην περιοχή Νέα Σπάρτη, όπου διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο του Χαλίλ.

Σύμφωνα  με το δημοσίευμα που επικαλείται ανώτατη πολιτική πηγή της Βενεζουέλας, το ταξίδι του Νίκου Παππά στην Καραϊβική ξεκίνησε από τη στρατιωτική βάση «Φρανσίσκο ντε Μιράντα», γνωστή ως «Καρλότα», στο Καράκας, από όπου απογειώθηκε το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ.

Σημειώνεται πως από το συγκεκριμένο στρατιωτικό αεροδρόμιο νευραλγικής σημασίας για τη χώρα δεν απογειώνεται κανένα πολιτικό αεροσκάφος, παρά μόνο στρατιωτικά ή κυβερνητικά. Εξαίρεση αποτελούν τα ιδιωτικά αεροσκάφη του πανίσχυρου Λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, ο οποίος απολαμβάνει προστασία και ασυλία από το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο.

Οπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, στο ιδιωτικό αεροσκάφος του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ επέβαιναν, μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ο τότε υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ησυχος και ο κυβερνητικός βουλευτής της Βενεζουέλας και στενός συνεργάτης του Νικολάς Μαδούρο Ερμάν Φερέρ, ο οποίος είναι σύζυγος της γενικής εισαγγελέως της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγα Ντίας.

Κατά την εφημερίδα, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχει απαγορευθεί στον  επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, η είσοδος στις ΗΠΑ λόγω της εμπλοκής του σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και άλλες σοβαρότατες υποθέσεις.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top