ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επαναλαμβάνονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Akinci_Anastasiadis

O Πρόεδρος  της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί επιστρέφουν στις 10 το πρωί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για συνέχιση των συνομιλιών που είχαν διακοπεί λόγω της αποχώρησης του κατοχικού ηγέτη. Η σημερινή πρώτη συνάντηση των ηγετών εκτιμάται πως θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα με πρώτο μέλημα να καθοριστεί η πάρα πέρα πορεία.

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Έσπεν ‘Αϊντε, δήλωσε πως στόχος της σημερινής συνάντησης είναι να γίνει μια καλή αρχή.  Όλα τα ζητήματα, σημείωσε, πρέπει να είναι στο τραπέζι και να γίνει προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφωνίες, όπου υπάρχουν, στα ανοικτά θέματα που εκκρεμούν. Ο κ. ‘Αϊντε επεσήμανε ότι «σίγουρα ο ίδιος δεν θέλει επιδιαιτησία, ούτε και οι ηγέτες το επιθυμούν, ούτε και τα Ηνωμένα Έθνη».

Χθες, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είχε επαφές με τους δύο ηγέτες. Συνάντησε τον Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα, όπου έκανε και τις σχετικές δηλώσεις ενώ τηλεφώνησε και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο οποίος βρισκόταν στη Μαδρίτη. Αξιοσημείωτο θεωρείται το γεγονός ότι ο κ. Άιντα φρόντισε χθες να επισκεφθεί τους ηγέτες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση θα επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στα περαιτέρω βήματα της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top