ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επερώτηση από το Ποτάμι για υφυπουργό χωρίς αρμοδιότητες που διορίζει συμβούλους

mauraganis1

Στην καταγγελία ότι ο νέος υφυπουργός Υποδομών Νικόλαος Μαυραγάνης διορίζει συμβούλους, και τους δίνει Χριστουγεννιάτικες υπερωρίες, χωρίς όμως να έχει ακόμη αρμοδιότητες, προχώρησε Το Ποτάμι.

Σύμφωνα με ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη που κατέθεσαν στη Βουλή οι Γιώργος Αμυράς και Κώστας Μπαργιώτας, ο κ. Μαυραγάνης, αμέσως μετά την ορκωμοσία του προχώρησε στη στελέχωση του πολιτικού γραφείου του, με αποσπασμένους, ειδικούς συμβούλους και μετακλητούς υπαλλήλους.

«Και σαν να μην έφτανε η πολυάριθμη στελέχωση του γραφείου ενός Υφυπουργού άνευ αρμοδιοτήτων, ο ίδιος συγκρότησε συνεργείο για απογευματινή υπερωριακή απασχόληση. Συνολικά 15 άτομα διορισμένα ή αποσπασμένα στο γραφείο του θα εργάζονταν κατά τον μήνα Δεκέμβριο 532 (!) ώρες επιπλέον του κανονικού ωραρίου. Δηλαδή, απογεύματα, νύχτες, σαββατοκύριακα αλλά και στις αργίες των Χριστουγέννων για να υποστηρίξουν στο έργο του έναν Υφυπουργό στον οποίο δεν έχει ανατεθεί κανένα έργο!» καταγγέλλουν επικαλούμενοι σχετικές αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, προσθέτουν, ότι ουδεμία απόφαση ή άλλη διοικητική πράξη έχει υπογράψει ο συγκεκριμένος υφυπουργός από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα. Διερωτάται εύλογα, επομένως, κανείς, σε ποιο αντικείμενο απασχολούνται οι σύμβουλοι του κ. Μαυραγάνη, πότε θα ανατεθούν αρμοδιότητες και ποιες.

Για το θέμα έκανε ανάρτηση στο Τwitter και ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης: theodorakis-tweet

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top