ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή Αναστασιάδη στον ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Anastasiadis

Τετρασέλιδη επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ επέδωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, στην επικεφαλής του γραφείου του γενικού γραμματέα, Μαρία Λουίζα Βιότι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, από την Νέα Υόρκη, στην επιστολή γίνεται σύντομη αξιολόγηση των όσων επιτεύχθηκαν στις συνομιλίες, ενώ σημειώνονται οι υπαναχωρήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς μετά τη Γενεύη. Τονίζοντας, επίσης, οι παράλογες απαιτήσεις, οι οποίες αλλοιώνουν τον στόχο για βιώσιμη και λειτουργική λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην συμπεριφορά της Τουρκίας και την πρόκληση έντασης, με την έκδοση NAVTEX, την παράνομη διενέργεια σεισμογραφικών ερευνών και άλλες ενέργειες, που στοχεύουν στην παρεμπόδιση της άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει την ετοιμότητα και αποφασιστικότητά του να συνεχίσει με ειλικρινή διάθεση τις διαπραγματεύσεις, για διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος, καθιστά, ωστόσο, σαφές πως θα πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, πριν από νέα συνάντηση στη Γενεύη, κάτι που, όπως σημειώνει, αναμένεται ότι θα αξιολογήσουν οι δύο ηγέτες στην συνάντησή τους, στις 17 Μαΐου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top