ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή Πολάκη στην ΤτΕ: Θέλω να παρευρεθώ στο επόμενο ΔΣ

polakis-vouli

Επιμένει στην κόντρα του με τον κεντρικό τραπεζίτη ο Παύλος Πολάκης, παρά το σάλο που προκλήθηκε από το τηλεφώνημά του και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έστειλε επιστολή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας να παρευρεθεί στο επόμενο ΔΣ της ΤτΕ, προκειμένου να καταγγείλει δάνεια πολιτικών και ΜΜΕ.
«Σημερα το πρωί παραδόθηκε η παρακάτω επιστολή στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζες της Ελλαδας.(κοινοποίηση και στο διοικητη της) Θα ειχε παραδοθεί απο τη Δευτέρα το πρωί αλλα δυστυχως συνέβη η τρομερή θεομηνία στην Κρήτη», έγραψε στο facebook.
Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Πολάκης είχε προειδοποιήσει τον Γ. Στουρνάρα ότι, αφού έλεγξε το δικό του καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ από την τράπεζα Αττικής, πρέπει να ελέγξει και τα δάνεια πολιτικών και ΜΜΕ.

Κατάθεση Γ. Στουρνάρα στον εισαγγελέα: Δεν συναίνεσε σε καταγραφή

Δίωρη κατάθεση στον εισαγγελέα για την υπόθεση της συνομιλίας του με τον Παύλο Πολάκη, έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, διαβεβαιώνοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ανακοίνωσε πως τον ηχογραφεί. Μάλιστα επισημαίνει ότι τα περί καταγραφής της συνομιλίας επιβεβαιώνονται και από την πιστότητα με την οποία αυτή μεταφέρθηκε και δημοσιοποιήθηκε, ενώ αναφέρει πως αν δεν ήθελε να τον ηχογραφήσει θα τον είχε καλέσει στο τριψήφιο τηλέφωνο.
Ειδικότερα, ο διοικητής της ΤτΕ κλήθηκε ως μάρτυρας από τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαρκαντωνάκη, ο οποίος ανέλαβε την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της καταγραφής και της δημοσιοποίησης της συνομιλίας του με τον Π. Πολάκη. Στην κατάθεσή του ο Γ. Στουρνάρας αναφέρεται σε σημεία που δείχνουν ότι υπήρξε ηχογράφηση με κυριότερο αυτό της σχετικής ανακοίνωσης που έκανε από την αρχή της συνομιλίας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Αποσαφηνίζοντας πως ο ίδιος ουδέποτε συναίνεσε σε αυτή την ενέργεια φέρεται να κατάθεσε στον εισαγγελέα ότι ο Π. Πολάκης ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα Κυριακάτικης εφημερίδας καθώς και ότι η αποτύπωσή της ήταν τέτοιας πιστότητας που δύσκολα θα μπορούσε να μεταφερθεί από μνήμης.
Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την υπόθεση του καταναλωτικού δανείου από την Attica Bank ύψους 100.000 ευρώ η αρμόδια επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε εξηγήσεις από τη διοίκηση της Τράπεζας γεγονός που προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του Π. Πολάκη, ο οποίος κάλεσε στο Τηλέφωνο τον διοικητή απαιτώντας να διενεργηθούν έλεγχοι και σε άλλα πρόσωπα και επιχειρήσεις προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα μεταβεί στο κτήριο και θα απαιτήσει την υλοποίηση του αιτήματός του λέγοντας ότι «θα έρθω από εκεί».
Εν συνεχεία η συνομιλία δημοσιοποιήθηκε με πιστότητα με τον κ. Πολάκη να δηλώνει πως τον πήραν τηλέφωνο δημοσιογράφοι στους οποίους μετέφερε από μνήμης τη σχετική συνομιλία. «Έχω πολύ καλό μνημονικό» δήλωνε μετά και την αποκάλυψη πως η πράξη της ηχογράφησης χωρίς συναίνεση ειδικά, διώκεται ως κακούργημα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top