ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστρέφουν στη θέση τους επίορκοι υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων

xrimata-tsepi-epiorkoi-fakellaki-aftodioikisi-324x235

Επίορκοι υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων -19 τον αριθμό μέχρι τώρα-, που έχουν παραδεχθεί ότι καταχράστηκαν μικρά ή μεγαλύτερα ποσά από τα δημόσια ταμεία, επιστρέφουν ατιμώρητοι στις θέσεις τους στον ΕΦΚΑ στις ίδιες θέσεις που είχαν προτού τεθούν σε αργία λόγω του παραπτώματος για το οποίο εκκρεμούν οι πειθαρχικές κυρώσεις που φτάνουν μέχρι την απόλυση!
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το γεγονός οφείλεται στο ότι εδώ ακόμα δεν έχουν συγκροτηθεί πειθαρχικά συμβούλια όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016.
Ετσι δεν είναι δυνατή καμία εκδίκαση επίορκου υπαλλήλου και όταν λήγει η διετία της ημιαργίας τους (σ.σ.: στο διάστημα αυτό παίρνουν και μέρος του μισθού τους), επιστρέφουν στις θέσεις τους, ουσιαστικά ατιμώρητοι και με κίνδυνο υποτροπής.
Οι 19 υπάλληλοι παραδέχτηκαν στις Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ) ότι καταχράστηκαν ποσά για ίδιον όφελος, αλλά, ελλείψει πειθαρχικού οργάνου, στον ΕΦΚΑ δεν μπορεί κανείς να τους απομακρύνει.
Μεταξύ των περιπτώσεων αυτών ξεχωρίζουν:
– Υπάλληλος σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Ηρακλείου Κρήτης που καταχράστηκε -με ομολογία του- 4.500 ευρώ, που όπως είπε τα πήρε για να τα δώσει στη φίλη του που τα είχε ανάγκη!
– Γυναίκα υπάλληλος σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Μακεδονία που πήρε 1.900 ευρώ από το ταμείο, γιατί, όπως είπε, στην ΕΔΕ τα ήθελε για να πάει διακοπές!
– Προϊστάμενος σε κεντρικό υποκατάστημα ΕΦΚΑ Αθήνας που έκανε «ανάληψη» άνω των 5.000 ευρώ ομολόγησε την πράξη του, αλλά λόγω έλλειψης πειθαρχικού οργάνου επέστρεψε από τις 26/6/2017 στη θέση προϊσταμένου με μισθό και επίδομα 350 ευρώ.

Ερώτηση στη Βουλή από τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη

Το θέμα της ατιμωρησίας επίορκων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ λόγω αδυναμίας σύστασης των πειθαρχικών συμβουλίων φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.
Η απουσία των εν λόγω Συμβουλίων, αναφέρει ο κ. Θεοχάρης, τα οποία προβλέφθηκε να συσταθούν στο άρθρο 101 παρ. 4 του νέου ασφαλιστικού νόμου από 1/1/2017 οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα καθώς παρακωλύεται τόσο η διαδικασία επιλογής προϊσταμένων οργανικών θέσεων όσο και η κρίση πειθαρχικών υποθέσεων που κινδυνεύουν να παραγραφούν αφήνοντας στην ατιμωρησία υπαλλήλους για τους οποίους έχει προκύψει παραβατική συμπεριφορά κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

πληροφορίες από liberal.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top