ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχείρηση «Γέφυρα»

SYRIZA

Μια νέα κίνηση με την ονομασία  «Πρωτοβουλία πολιτών ¨Γέφυρα¨ για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων», έκανε την εμφάνισή της και μάλιστα τη Δευτερα 25 Φεβρουαρίου, πραγματοποιεί την πρώτη εκδήλωσή της στο Polis café.

Η κίνηση στην οποία συμμετέχουν πρόσωπα που το τελευταίο διάστημα εκδήλωσαν δημοσίως, είτε με την αρθρογραφία τους , είτε με δηλώσεις τους, την ανάγκη συσπείρωσης των «ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων», στον ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσεται στο σχέδιο του κυβερνώντος κόμματος για διεύρυνση και διεμβολισμό του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Τους στόχους της ΓΕΦΥΡΑΣ στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μεσημέρι της Δευτέρας, θα αναλύσουν ο Σωτήρης Βαλντέν, διδάσκων στο ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, ο Νίκος Μουζέλης, ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας LSE, ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος, το στέλεχος της κεντροαριστεράς Νίκος Μπίστης, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου, ο τέως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστής Παπαϊωάννου, η καθηγήτρια του ΑΠΘ Μαρία Ρεπούση και η Φωτεινή Σιάνου, πρώην αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της ΓΣΕΕ.

Τη συνέντευξη θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας.

Στην εκδήλωση αυτή δεν θα παραβρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά ορισμένα μέλη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δημοσιοποιηθεί  κείμενο  με περίπου ογδόντα  υπογραφές, στο οποίο θα αναφέρεται μεταξύ άλλων  πως για να αντιμετωπιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη η ακροδεξιά και ο νεοφιλελευθερισμός απαιτείται η διαμόρφωση ενός προοδευτικού πόλου και στη χώρα μας,

«Καλούμε τις προοδευτικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν τον εναγκαλισμό με τη δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό» αναφέρεται στο κείμενο, ενώ καλείται στο διάλογο και το ΚΙΝΑΛ και όσες δυνάμεις τοποθετούνται στον προοδευτικό χώρο.

Το ΚΙΝΑΛ μάλιστα καλείται να εγκαταλείψει την αδιέξοδη-όπως αναφέρεται- πολιτική της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκφράζονται διαφωνίες στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως για την περίοδο πριν το ’15 αλλά και για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top