ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής με προσαγωγές ακροδεξιών

antitromokratiki

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αστυνομική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική, αλλά και σε πόλη της επαρχίας.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 6 άτομα που φέρονται να ανήκουν στη νεοναζιστική ομάδα Combat 18 Hellas και να εμπλέκονται σε 15 επιθέσεις σε σπίτια που έχουν καταληφθεί από αντιεξουσιαστές, αλλά όχι όμως στην πρόσφατη επίθεση στη Φαβέλα του Πειραιά.
Oι αστυνομικοί επιχειρούν την ταυτοποίηση ενός ατόμου που ανήκει σε ακροδεξιά ομάδα από τουλάχιστον δέκα εθνικιστές στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα, το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr ο ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από έναν εκ των δικηγόρων που βρίσκονταν μέσα στον στο αναρχικό στέκι τη στιγμή της επίθεσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου. Οι αστυνομικοί έχουν θέσει στο επίκεντρό τους την αναζήτηση βιντεοσκοπημένου υλικού που ενδεχομένως να βοηθούσε στην τελική αναγνώριση των δραστών, οι οποίοι φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας, ωστόσο είχαν ανοιχτό το κάλυμμα του προσώπου.

Σημειώνεται ότι η Combat 18 είναι νεοναζιστική οργάνωση που έχει τις ρίζες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, και έχει σχέσεις με ανάλογες οργανώσεις των ΗΠΑ.

Στη Βρετανία, τα μέλη της Combat 18 έχουν κατηγορηθεί για το θάνατο προσφύγων, και μη καυκάσιων Βρετανών. Το «18» παραπέμπει στα αρχικά του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς το γράμμα «Η» είναι το «Α» είναι το πρώτο γράμμα και το «Η» είναι το όγδοο γράμμα στο γερμανικό αλφάβητο.

πληροφορίες skai.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top