ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επτά συλλήψεις μετά την επίθεση στο Ουεστμίνστερ

ambulance_from_above_bbc

Επτά συλλήψεις έγιναν μετά από την επίθεση στο Ουεστμίνστερ σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τον νεότερο θλιβερό απολογισμό  οι νεκροί είναι 4, ενώ 7 άτομα ακόμη νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Είναι μια μέρα για την οποία ετοιμαζόμασταν αλλά ελπίζαμε να μην συμβεί ποτέ» είπε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Μαρκ Ρόουλι

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Μαρκ Ρόουλι δήλωσε ότι εκατοντάδες αστυνομικοί δούλεψαν στη διάρκεια της νύχτας και έγιναν έρευνες σε έξι διευθύνσεις.
«Οι έρευνες στο Μπέρμιχαμ, το Λονδίνο και άλλα σημεία συνεχίζονται. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο δράστης έδρασε μόνος και εμπνεύστηκε από την διεθνή τρομοκρατία. Για να είμαστε καθαροί, σε αυτό το σημείο δεν έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για περαιτέρω απειλές»
Στην δήλωσή του ο κ. Ρόουλι έκανε λόγο για δύο πολίτες νεκρούς εκτός από τον αστυνομικό Κιθ Πάλμερ και τον δράστη, παρά την προηγούμενη πληροφόρηση ότι υπήρχαν τρεις νεκροί πολίτες.
Επτά από τους τραυματίες είναι ακόμα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλοι 29 νοσηλεύτηκαν για ελαφριά τραύματα, πρόσθεσε ο κ. Ρόουλι.
Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο Μπέρμιχαμ καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι εκεί νοικιάστηκε το όχημα με το οποίο ο δράστης έπεσε πάνω σε πολίτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη αλλά δεν την έχει ακόμα ανακοινώσει.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top