ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Επιτρέψτε μας, επιτέλους, να κάνουμε τη δουλειά μας

ERT

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε ανακοίνωσή μας τονίζουμε ότι η ΕΡΤ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Δυστυχώς όμως, από τα κόμματα εξουσίας -κυρίως- εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο. 

Δεν είναι επίσης πρώτη φορά που θα πούμε ότι στην ΕΡΤ υπάρχουν  δημοσιογράφοι οι οποίοι, αν αφεθούν απερίσπαστοι, μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με επάρκεια. Αυτό βέβαια κάθε άλλο παρά σημαίνει ότι το δημοσιογραφικό έργο πρέπει να παράγεται μόνο από “δικούς της” δημοσιογράφους, χωρίς “εξωτερικές συνεργασίες”, πολύ περισσότερο, μάλιστα, αυτή την περίοδο διόγκωσης της ανεργίας στο χώρο.

Αρκεί, όμως, αυτές να πληρούν τρία κριτήρια:

  1. Να συνδυάζονται με την πλήρη και αξιοκρατική αξιοποίηση του δημοσιογραφικού δυναμικού της ΕΡΤ.
  2. Να γίνονται στη βάση κριτηρίων επαγγελματικής επάρκειας και μόνο.
  3. Να μην εντάσσονται σε στρατηγικές περαιτέρω περιτύλιξης της ΕΡΤ με τον “ομφάλιο λώρο” με την κυβερνητική εξουσία.

Δυστυχώς αρκετές από τις τελευταίες επιλογές της διοίκησης της ΕΡΤ δεν πληρούν κανένα απ’ αυτά τα τρία κριτήρια, δίνοντας άλλοθι στους νοσταλγούς του λουκέτου.

Ως εκ τούτου καλούμε:

– την διοίκηση να αλλάξει στάση όσον αφορά στις “εξωτερικές συνεργασίες” και, επιπλέον, να αξιοποιήσει το σύνολο του δημοσιογραφικού δυναμικού της ΕΡΤ, με γνώμονα πάντα την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της.

– την ΕΣΗΕΑ να μην παρακολουθεί αμέτοχη και να διεκδικήσει την  ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

– τους συναδέλφους μας να επιμένουν στην τήρηση των όρων δημοσιογραφικής δεοντολογίας στη δουλειά μας.

– το πολιτικό σύστημα να αφήσει ήσυχη την ΕΡΤ.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η ΕΡΤ είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι ούτε κομματικό ούτε περιθωριακό μέσο.

ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ μας επιτέλους να κάνουμε τη δουλειά μας!

Oι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top