ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερευνητικό πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ στέλνει ο Ερντογάν

erdogan-parliament

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ερευνητικό πλοίο ξεκινά την πορεία του για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο κι ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει να «επηρεαστούν» τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Κύπρο.

O Ερντογάν αναφέρθηκε και στις εργασίες έρευνας για φυσικό αέριο στην περιοχή. «Ξέρω ότι θα επιδείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα στα αποθέματα υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας αλλά και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», είπε αρχικά. «Θα προχωρήσουμε μαζί. Θα επενδύσουμε σε αυτό μαζί. Η αντιπροσωπεία που θα διαμορφωθεί, η ομάδα που θα διαμορφωθεί, θα κάνει γεωτρήσεις για όλους και, ότι βρεθεί, θα μοιραστεί στη Βόρεια και τη Νότια Κύπρο, ανάλογα με τον πληθυσμό τους», είπε.

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε στρέψει τα πυρά του κατά της Ουάσιγκτον απαντώντας σε χθεσινή δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου ότι ανησυχούν για τις εξελίξεις στο Άφριν και την ασφάλεια των πολιτών εκεί.

«Όταν εμείς εκφράζαμε τις ανησυχίες μας σε σας, πού ήσασταν; Πού ήσασταν όταν σας λέγαμε να καθαρίσουμε την τρομοκρατική οργάνωση;”, ανέφερε κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. «Από την μία λέτε ότι η Τουρκία είναι στρατηγική σας εταίρος και από την άλλη συνεργάζεστε με τρομοκράτες», κατήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θελήσαμε να αγοράσουμε όπλα από εσάς, δεν το θέλατε. Όμως δώσατε δωρεάν όπλα και πυρομαχικά στους τρομοκράτες. Τι είδους συνεργασία είναι αυτή;», πρόσθεσε.

Σήμερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ δεν έχουν διακοπεί αλλά συνεχίζονται. Πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα πάει στις ΗΠΑ, ωστόσο η δική του επίσκεψη στις ΗΠΑ, που ήταν προγραμματισμένη για τις 19 Μαρτίου, ακυρώθηκε έπειτα από την απομάκρυνση του Ρεξ Τίλερσον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top