ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν: Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο

erdogan2
Στη διατήρηση του καθεστώτος των εγγυήσεων στην Κύπρο και τη συνέχιση της παρουσιάς τουρκικών στρατευμάτων στο νησί επιμένει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη του αντίδραση μετά τη Διάσκεψη για την Κύπρου που έλαβε χώρα στη Γενεύη.

Μετά την προσευχή της Παρασκευής αποχωρώντας από το τέμενος, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, μεταξύ άλλων, για το Κυπριακό ότι «η «Βόρεια Κύπρος» (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος) καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Προσεγγίζει με ειλικρίνεια».

«Η «Νότια Κύπρος» (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία) και η εγγυήτρια Ελλάδα έχουν άλλες προσδοκίες. Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις, ο Ερντογάν σημείωσε: «Είπαμε να μην περιμένετε τίποτα όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όπως έχει διευκρινιστεί και παλαιότερα θα έχουμε ισάριθμο στρατό με την «Βόρεια» και την «Νότια Κύπρο». Τα είχαμε πει και παλαιότερα».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top