ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν εκτός ελέγχου- Απειλές κατά της Ελλάδας και επίθεση στο ΝΑΤΟ

erdogan-1

Μετά την επίθεσή του στο ΝΑΤΟ εξαπέλυσε αυτή τη φορά απειλές προς τους Έλληνες, που όπως είπε «κάνουν δηλώσεις μεγαλύτερες από το ανάστημά τους».

Με ιδιαίτερα προκλητικές και για άλλη μια φορά εμπρηστικές δηλώσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  απάντησε στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Συγκεκριμένα σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Έλληνες να θυμηθούν την ιστορία και συγκεκριμένα τη μάχη του Σαγγάριου. «Ας διαβάσουν βιβλία ιστορίας για το πώς σώθηκαν, πέφτοντας στη θάλασσα αυτοί που κάνουν δηλώσεις μεγαλύτερες από το ανάστημά τους… Ας μάθουν τη μάχη του Σαγγάριου, το πώς σώθηκαν από το να γίνουν σαλαμούρα και πώς εγκατέλειψαν τα μέρη πέφτοντας στη θάλασσα» είπε σε ακόμη ένα παραλήρημα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος είχε εξαπολύσει πυρά κατά της ηγεσίας του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι ο Οργανισμός δεν συνδράμει τον αγώνα της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας και μάλιστα προσπαθεί να θέσει εμπόδια.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ανησυχούν και προειδοποιούν για νέα επεισόδια 

Οι κινήσεις, στρατιωτικές, διπλωματικές, όπως και οι κατά καιρούς αναφορές, οι λόγοι και οι δηλώσεις τόσο του Ερντογάν όσο και τούρκων επισήμων εξετάζονται στη λεπτομέρειά τους από τα γραφεία των δυτικών πρεσβειών σε Αθήνα και Αγκυρα, αλλά και τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Όπως σημειώνει το ΒΗΜΑ, αμερικανοί και ευρωπαίοι διπλωμάτες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη στάση της Αγκυρας στα πολλά κρίσιμα μέτωπα της ευρύτερης περιοχής. Κοινή είναι εξάλλου η πεποίθηση ότι η Τουρκία μετά το πραξικόπημα και την περιπλοκή του μετώπου της Συρίας είναι σε οριακή κατάσταση.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top