ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΣΡ: 35 εκατομμύρια ευρώ τιμή εκκίνησης για τις 7 τηλεοπτικές πανελλαδικής εμβέλειας

esr

Στα 35 εκατομμύρια ευρώ όρισε, ο ομόφωνη απόφασή του, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο την τιμή εκκίνησης για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.
Το Συμβούλιο απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ν. Παππά με την οποία τον πληροφορεί για την ομόφωνη απόφασή του σχετικά με την τιμή εκκίνησης.
Δεδομένου ότι το Συμβούλιο έχει καταλήξει ότι ο συνολικός αριθμός αδειών που θα δημοπρατηθούν θα είναι επτά, υπολογίζει να εισπραχθούν τουλάχιστον 245 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται, επί της ουσίας, για το ποσό που είχε συλλεγεί στον προηγούμενο διαγωνισμό, όταν όμως οι άδειες ήταν μόλις τέσσερις με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα «πονταρίσματα» αλλά και η εκτίμηση ότι η επένδυση θα είναι αποδοτική καθώς επρόκειτο για μία «αγορά» με λίγους «παίκτες».
Υπενθυμίζεται ότι  στη δημοπρασία που είχε διεξαχθεί με βάση το νόμο Παππά  πριν αυτός κηρυχθεί αντισυνταγματικός, είχαν αναδειχθεί «αδειούχοι» ως εξής: ο ΣΚΑΪ διασφάλισε την πρώτη άδεια με 43,6 εκατ. ευρώ,  ακολούθως ο κ. Καλογρίτσας (52,6 εκατ. ευρώ), Κυριακού (ΑΝΤ1, 75,9 εκατ. ευρώ) και Μαρινάκης (Αλτερ Εγκο, 73,9 εκατ. ευρώ). Ο όμιλος Καλογρίτσα, υπό το βάρος αποκαλύψεων αλλά και της αδυναμίας να φέρει εγγυητική αποχώρησε, με την συγκεκριμένη άδεια να καταλήγει στη Dimera του Ιβάν Σαββίδη.

πληροφορίες kathimerini.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top