ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωεκλογές- Δημοσκόπηση του Politico: Διψήφιο προβάδισμα ΝΔ και τρίτο το Κίνημα Αλλαγής

Gallop2

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 12 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» η ιστοσελίδα politico.eu, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι η ΝΔ θα διπλασιάσει την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, στη διαδραστική εφαρμογή που χρησιμοποιεί για να προβλέψει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών συνολικά, αξιοποιώντας όλες τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάνοντας αναγωγή των τοπικών τάσεων, το Politico εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει 10 ευρωβουλευτές (από τους 21 της Ελλάδας), διπλασιάζοντας έτσι την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμάται ότι θα εκλέξει έξι ευρωβουλευτές (όσους και το 2014), ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 2 θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Χρυσή Αυγή με επίσης δύο (από τις 3 που είχε) και μία τέλος το ΚΚΕ.

Με βάση αυτή τη μεθοδολογία, το αποτέλεσμα για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα μας στις 26 Μαΐου 2019 προκύπτει ότι θα είναι το εξής: – Νέα Δημοκρατία 36,79% (10 έδρες) – ΣΥΡΙΖΑ 25,4% (6 έδρες) – Κίνημα Αλλαγής 7,88% (2 έδρες) – Χρυσή Αυγή 7,62% (2 έδρες) – ΚΚΕ 6,94% (1 έδρα) Εκτός μένουν η Ένωση Κεντρώων (2,71%), το Ποτάμι (2,29%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,49%).

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top