ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευ.Βενιζέλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης

venizelos-vouli

Την πρόθεσή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαγής στις επικείμενες εθνικές εκλογές διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ .
«Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης», ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τα σενάρια, που τον θέλουν να είναι υποψήφιος και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής.
«Υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης δεν θα είμαι κατηγορηματικά, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου και η υποχρέωσή μου απέναντι στη χώρα, υποχρέωσή μου είναι να χτυπάω το καμπανάκι του κινδύνου, να αγωνίζομαι για την ανάδειξη του χώρου μας, για να δείξω ότι χωρίς αυτόν τον χώρο δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για τον τόπο», ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση.
Κατά τα άλλα, έκανε λόγο για «πολιτική της αρπαχτής» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα και ειδικότερα την Οικονομία, ανέφερε πως «η πραγματική οικονομία δεν μπορεί να ορθοποδήσει, δεν έχει τραπεζικό σύστημα η χώρα να λειτουργήσει φυσιολογικά, δεν υπάρχει μεσαία τάξη, που να αποταμιεύει, σερνόμαστε, δυστυχώς στασιμοχρεοκοπία…».
Για την Κεντροαριστερά και τα θετικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε πως «ζούμε με μύθους, ζούμε εκτός θέματος, οι προτεραιότητες, που ασχολούμαστε δεν έχουν νόημα…. Αναμφίβολα συγκεντρώνει συμπάθειες η επιλογή Τσίπρα να συνάψει τη συμφωνία των Πρεσπών, η Ευρώπη χαίρεται να επιδεικνύει ένα θήραμά της, που έκανε κωλοτούμπα και ταπεινώθηκε, το delivery boy τους… Δεν τον επαινούν όμως ως Κεντροαριστερό, δεν έχουμε θετικά δημοσιεύματα για τις Πρέσπες, επειδή ο κ. Τσίπρας είναι Κεντροαριστερός».
Για Συμφωνία των Πρεσπών, είπε πως «κάθε μέρα θα υπάρχει πρόβλημα στην εφαρμογή της Συμφωνίας, είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, αλλά οι ελλείψεις της Συμφωνίας δημιουργούν πρόβλημα».
«Είναι καλός μαθητής του Ανδρέα Παπανδρέου ο Τσίπρας;» ρωτήθηκε στη συνέχεια, για να απαντήσει πως «είναι προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου αυτό. Δεν μπορεί να εμφανίζεται ως ένας λαϊκιστής, τακτικιστής ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν μια προσωπικότητα μιας άλλης εποχής, με άλλη κουλτούρα… Τυμβωρυχία αυτό που κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top