ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευ. Βενιζέλος: «Εκλογές και κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας»

venizelos

«Εκλογές και άλλη κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των πολιτικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να συμμετάσχει αλλά να μην μπορεί να προκαλέσει ούτε να εμποδίσει εξελίξεις» ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος στην Βουλή, τονίζοντας ότι «χρειάζεται εναλλακτικό σχέδιο» για την χώρα, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπηρετήσει.

Σχετικά με τα μέτρα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Βουλή ψηφίζει δυο νέα μνημόνια: το μνημόνιο 3+ με μέτρα μέχρι το 2018 και το μνημόνιο 4 με μέτρα μέχρι το 2021. «Δεν περιλαμβάνονται μέτρα για το χρέος που εύχομαι να δοθούν. Η Βουλή ψηφίζει ένα διαρκές μνημόνιο συνδεδεμένο με την σταδιακή παραχώρηση παραμετρικών αλλαγών για το χρέος», σημείωσε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρευστοποιηθεί αξιακά και πολιτικά» τόνισε. «Προσλαμβάνει το σχήμα του δοχείου στο οποίο εισέρχεται. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν στέρεες. Τώρα μιλάμε για ρευστότητα» είπε.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησε τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης για το χρέος: «Ποια διαπραγμάτευση; Περιμένετε τα μαντάτα από τον Τραμπ, τον Μακρόν, το G7, την Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Γιατί είναι ενθουσιασμένος ο κ. Τσίπρας;» διερωτήθηκε.

«Ο Τσακαλώτος και ο Χουλιαράκης είναι βενιζελικότεροι του Βενιζέλου» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος επικαλούμενος την επεξηγηματική έκθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2018-2021 για το χρέος που έχει ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο. «Στις σελίδες 146 και 147 του πολυνομοσχεδίου παρουσιάζεται η παρέμβαση στο χρέος του 2012 (PSI, OSI, αναδιάρθρωση, μείωση τόκων κτλ) και το έχουν γράψει κατά τρόπο καλύτερο από ό,τι θα το έγραφα εγώ» είπε ο κ. Βενιζέλος για τον υπουργό και τον αναπληρωτή Οικονομικών και πρόσθεσε δηκτικά «τους ευχαριστώ».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαπέλυσε ταυτόχρονα οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «μύθο» τα αντίμετρα. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, επικαλούμενος δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων ότι οι περικοπές στις συντάξεις δεν είναι 2,7 δις αλλά 9,8 δις.

Σχετικά με τα αντίμετρα ανέφερε: «Αντίμετρα δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν και νομικά διότι αντιβαίνουν το Σύνταγμα. Υπάρχει όμως ο κόφτης που μπορεί να λειτουργήσει ανά πάσα στιγμή. Τι κάνει η κυβέρνηση; Σου λέει θα στραγγαλίσω την οικονομία και θα αναδιανείμω την μιζέρια. 4,9 δισ. μέτρα, 4,7 δισ. αντίμετρα. Δώστε 2,6 δισ. αντίμετρα χωρίς καθόλου μέτρα».

«Δεν υπάρχει στρατηγική εξόδου από την κρίση παρά μόνο αγωνιώδης στρατηγική παραμονής στην εξουσία» είπε.

«Όταν θα φτάσει η ώρα της εκλογικής αναμέτρησης τότε θα υπάρξει η ρήξη, η σύγκρουση η αντισυστημικότητα», προέβλεψε, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι ετοιμάζει αντισυνταγματικό δημοψήφισμα εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Υπάρχει σενάριο success story που να μπορεί να το διεκπεραιώσει η κυβέρνηση; Όχι», τόνισε, «μην παιδεύεστε, θα σερνόμαστε μέχρι τις εκλογές και μετά θα πάμε πάλι σε σύγκρουση με τους δανειστές», εκτίμησε, υπογραμμίζοντας ότι «η κοινωνία δεν μπορεί να υιοθετήσει με μια τέτοια κυβέρνηση το μεταρρυθμιστικό πρόταγμα που έχει ανάγκη η χώρα».

πηγή: in.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top