ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευ. Βενιζέλος: Με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία

venizelos

«Υποθέτω ότι το όνομά μου μπήκε στην υπόθεση από συνήθεια. Σας ευχαριστώ, που δεν με αφήσατε έξω, γιατί με τον τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, γιατί αυτό είναι που διακυβεύεται» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Προαναγγέλλετε την υπόθεση εδώ και 1,5 χρόνο. Γιατί υπάρχει αυτή η επιτάχυνση; Γιατί ο ριζοσπαστισμός σας στα θέματα της οικονομίας εξατμίστηκε. Γίνατε τα καλύτερα delivery boys της τρόικας. Στην οικονομία γλείφετε εκεί που φτύνατε» συνέχισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης το διάστημα 06.2013-01.2015 και πρώην υπ. Οικονομικών το διάστημα 06.2011-03.2012.

«Για πρώτη φορά στα 15 χρόνια της διακυβέρνησης Ερντογάν έχουμε θερμό επεισόδιο. Βεβαίως δεν έχουν κανένα δίκιο, αλλά αυτά είναι οι συνέπειες για τη χώρα λόγω της ανικανότητας των κυβερνώντων» υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Η κυβέρνηση ζητά την εύκολη διαφυγή που είναι ο εκβιασμός των θεσμών. Είναι η πιο ανεύθυνη και η πιο επικίνδυνη διαφυγή» τόνισε ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

«Το φάντασμα του Κόλλια ζωντανεύει. Και αυτό το έχει αναλάβει συνεργείο της τρίτης συνιστώσας της κυβέρνησης» συμπλήρωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συνέχισε «σε ένα υπαρκτό ιατροφαρμακευτικό σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων, εναποτίθεται μία πολιτική σκευωρία».

«Έχετε προαναγγείλλει την υπόθεση Novartis εδώ και 14 μήνες. Εχετε κάνει σωρεία δηλώσεων που συνιστούν, το λέω πολύ ευγενικά, αντιποίηση εισαγγελικής εξουσίας» επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος.

«To Documento είναι η εφημερίς της κυβερνήσεως και συνεχίζει τις επιθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά.

«Εμφανίζεται ο κ. Πολάκης και λέει ότι ξέρει τους μάρτυρες. Αυτός τους ξέρει εμείς δεν τους ξέρουμε» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

«Μέχρι και ο Φρουζής ο ίδιος αντιδρά επί τους θέματος. Δίνει συνεντεύξεις, στον κ.Τέλογλου και λέει «καλά όσα μου λένε, τον κ.Βενιζέλο δεν τον έχω δει ποτέ»» δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Βενιζέλος.

«Χαρακτήρισαν εκ των υστέρων τους μάρτυρες, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε «εμείς δεν θέλουμε παραγραφή. Θέλουμε έρευνα επί της ουσίας. Μια συκοφαντική επίθεση, μια σκευωρία, μια προκαταρκτική επιτροπή δήθεν, η οποία δεν μπαίνει στην ουσία, δημιουργεί αχλή ως προς τις διαδικασίες, θωρακίζει τον κ. Κουρουμπλή και δεν έχουμε που να προσφύγουμε».

«Μπορούμε να πάμε σε πολλά δικαστήρια. Μόνη λύση, λυπάμαι που το λέω, είναι οι εκλογές. Υπάρχουν πλέον καθαρά μέτωπα… Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top