ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευ. Βενιζέλος: Χθες η κυβερνητική πλειοψηφία υπέστη συντριβή

venizelos1

«Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για όλους αυτούς που συνεργάστηκα, μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για τον κύριο Πικραμένο. Είναι η πιο γελοία περίπτωση» δήλωσε απόψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «χθες η κυβερνητική πλειοψηφία υπέστη συντριβή» και επέμεινε και σήμερα «στα όσα περί διώξεων για εσχάτη προδοσία από την επόμενη Βουλή» είχε πει και κατά την χθεσινοβραδινή του αγόρευση στο κοινοβούλιο.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο «για σφετερισμό της ιδιότητας του κρατικού οργάνου για να αλλοιωθούν οι θεσμοί του κράτους δικαίου» επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει τυπική παραβίαση του άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα. Δεν εννοώ, εξήγησε, για εσχάτη προδοσία σε βάρος της χώρας αλλά εδώ η εσχάτη προδοσία νοείται ως κατάλυση των θεσμών του πολιτεύματος με τη συνεργασία πολιτικών και δικαστικών παραγόντων με πρωτοβουλία των πολιτικών παραγόντων. Η επόμενη Βουλή, είπε ο κ. Βενιζέλος, έχει το πολιτικό βάρος να καθαρίσει και να αλλάξει αυτή την ατμόσφαιρα. Μπορεί η επόμενη βουλή να βρεθεί μπροστά σε σοβαρά προβλήματα αλλά πρώτα θα εκκαθαριστεί η παρούσα συκοφαντία. Πρώτα θα ριχτεί φως σε αυτή τη σκευωρία που στήθηκε με τους ψευδομάρτυρες και όλους αυτούς που οργάνωσαν αυτή την κατάχρηση εξουσίας. Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο ο πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας διέπραξε χθες το βράδυ μία ατιμία. Έκανε λόγο στην αγόρευσή του για πολιτικές ευθύνες μιλώντας για την φαρμακευτική δαπάνη και λοιπά και στη συνέχεια το πήγε στις ποινικές ευθύνες και προέτρεψε τους βουλευτές του να ψηφίσουν την πρόταση της παραπομπής, δηλαδή τους έθεσε σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Μίλησε επίσης για «προδιαγεγραμμένες διώξεις εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης» και επικαλέστηκε δηλώσεις του κύριου Τσίπρα πριν από ένα χρόνο αλλά και συνεχή δημοσιεύματα της εφημερίδας Ντοκουμέντο και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. όπως υποστήριξε ο κύριος Βενιζέλος «πολλές φορές είχαν μιλήσει τους τελευταίους 14 μήνες για πρωθυπουργό που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis και τελικά έβαλαν δύο για να είναι σίγουροι».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top