ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευ.Τσακαλώτος: Κάθε συμφωνία έχει και συμβιβασμούς

epa05579724 Greek Finance Minister Eucleidis Tsakalotos arrives for the Eurogroup finance Ministers meeting in Luxembourg, 10 October 2016.  EPA/JULIEN WARNAND

«Είχαμε μια συμφωνία για τους βασικούς πυλώνες της συμφωνίας. Όπως όλες οι συμφωνίες, όπου υπάρχουν συμβιβασμοί υπάρχουν, πράγματα που δεν θα μας ικανοποιήσουν και είναι και πράγματα που μας ικανοποιούν. Στη φύση κάθε συμφωνίας οι συμβιβασμοί» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας του Eurogroup και πρόσθεσε:

«Όπως ακούσατε από τον πρόεδρο του Eurogroup θα έχουμε 1% μέτρα το 2019 και 1% μέτρα για τους φόρους το 2020. Η συμφωνία είναι ότι τα περιοριστικά μέτρα θα νομοθετηθούν τώρα και θα ισχύουν έτσι και αλλιώς και τα θετικά θα νομοθετηθούν και θα ισχύσουν εάν είμαστε εντός στόχων».

Ο κ. Τσακαλώτος επιχείρησε να δώσει έμφαση στα θετικά μέτρα λέγοντας ότι το 2019 αυτά θα είναι από την πλευρά των δαπανών και θα περιλαμβάνουν ένα πακέτο που θα αντιμετωπίζει την παιδική φτώχεια, την απασχόληση, τη συμβολή των συνταξιούχων στα φάρμακα και τις επενδύσεις. Το 2020 τα μέτρα ανακούφισης θα είναι από την πλευρά των φόρων, με αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος.

Τα θετικά μέτρα αντισταθμίζουν τα άλλα μέτρα και δημιουργούν τη βάση για ένα κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα, σημείωσε.

Για τα εργασιακά ο Ευ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι έγιναν δεκτές οι ελληνικές θέσεις για τις ομαδικές απολύσεις και το «λοκ άουτ», ενώ οι συλλογικές συμβάσεις θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο του 2018.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top