ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ε. Βενιζέλος: Μετώπο δημοκρατίας κατά του λαϊκισμού

Venizelos_kinimaAllagis3

Υπέρ ενός μετώπου δημοκρατίας κατά του λαϊκισμού, τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του  στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής : «Όταν έχεις τέτοια μέτωπα δεν επιτρέπονται επί μέρους διαφοροποιήσεις, άλλο έχω διαφορές και άλλο αντικρούω και αντιπαλεύω τους σχεδιαστές μιας σκευωρίας κατά των θεσμών», πρόσθεσε  και κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαρκές πραξικόπημα κατά της Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος,  στην υπόθεση της Novartis, ο κ. Βενιζέλος δεσμεύθηκε πως θα δώσει την μάχη όχι μόνο στο όνομα της παράταξης αλλά και του εθνικού συμφέροντος, μάχη, που, όπως είπε, θα κερδίσουμε, ώστε η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι βαριά.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ«Η πατρίδα μας παραπαίει και βλάπτεται βαθιά σε όλα τα πεδία, η κυβέρνηση εμφορείται από μικροκομματικές στοχεύσεις, επιστρατεύει επιπόλαια και διχαστικά διλήμματα και αντιμετωπίζει τους πολιτικούς της αντιπάλους ως εσωτερικούς εχθρούς». Έκανε λόγο για ανυπολόγιστη ζημιά στην Οικονομία, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ρίχνει στη φωτιά της πόλωσης και του διχασμού τα εθνικά θέματα και τα θέματα Κράτους Δικαίου, που είναι τα τιμαλφή του Έθνους».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να ανυψωθεί ως διευθύνουσα πολιτική δύναμη της εθνικής στρατηγικής, όπως το έπραξε την περίοδο 2010 – 2015: «Δεν χαρίζουμε τον αγώνα μας την 5ετία 2010 – 2015 στη Νέα Δημοκρατία, δεν τον χαρίζουμε στη λήθη, δεν ντρεπόμαστε, που υπεραμυνθήκαμε της θέσης της χώρας στην ευρωζώνη, ποτέ η παράταξη μας δεν κινήθηκε μικροκομματικά και αμυντικά, άλλοι προσχώρησαν στην δική μας γραμμή». 

Σημείωσε, επίσης, πως δεν αποτελεί λύση για την χώρα μία οριακή αυτοδυναμία της ΝΔ, και πρόσθεσε ότι  χρειάζονται ευρύτερες πλειοψηφίες για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά και την εκλογή του ΠτΔ το 2020.

«Πρώτος στόχος της Δημοκρατικής παράταξης εν όψει εκλογών θα πρέπει να είναι η στρατηγική και βαθιά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην μπορεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις, πλην όμως θα κληθεί να συμμετέχει στην κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς, πάντως, να μπορεί να την μπλοκάρει ή να την ματαιώσει», υπογράμμισε  και  απέρριψε την αυταπάτη- όπως τη χαρακτήρισε- των ίσων αποστάσεων, προκρίνοντας καθαρή πολιτική γραμμή και επισημαίνοντας πως το εθνικό συμφέρον επιβάλλει την προσφυγή στις κάλπες το ταχύτερο δυνατόν

Ολόκληρη η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top