ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζημιές εκατομμυρίων για τη ΔΕΗ από την κατολίσθηση στο Αμύνταιο

aminteo-4

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει στη ΔΕΗ η ζημιά από την κατολίσθηση στο Αμύνταιο.

Από την κατολίσθηση θάφτηκαν τέσσερις γερανοί, το κόστος για την απομάκρυνση των χωμάτων είναι υψηλό, όπως και η αποζημίωση για τη μετεγκατάσταση του οικισμού των Αναργύρων.

Στελέχη της ΔΕΗ, όπως αναφέρουν Τα Νέα, αποτιμούν τη ζημιά σε δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Το ορυχείο διαθέτει ακόμα 30 εκατ. τόνους κοιτάσματα λιγνίτη που αποτιμώνται γύρω στα 500 εκατ. ευρώ, όμως κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν η ζημιά επιτρέπει την εκμετάλλευσή του.

Το κόστος για τους τέσσερις γερανούς υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ (ο Ελεύθερος Τύπος σε δικό του ρεπορτάζ μιλά για 200 εκατ. ευρώ), ενώ όσο μένει κλειστό το ορυχείο, τίθενται εκτός λειτουργίας και οι δύο μονάδες στο Αμύνταιο. Οι τελευταίες ήταν σε συντήρηση και θα έμπαιναν σε λειτουργία, εφόσον το απαιτούσαν οι ανάγκες του καλοκαιριού.

Τον χειμώνα θα είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα για τους κατοίκους του Αμύνταιου, αφού οι μονάδες τούς εξασφάλιζαν τηλεθέρμανση.

aminteo-1

aminteo-2

aminteo-3

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top