ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζ.Κ.Γιούνκερ: «Μια Grexit θα έβλαπτε την εμπιστοσύνη στο ευρώ»

gioynker

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung επεσήμανε για άλλη μια φορά τους κινδύνους που θα εγκυμονούσε για το κοινό νόμισμα ενδεχόμενη ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη.

«Δεν συμμερίζομαι την ιδέα ότι θα έχουμε λιγότερες ανησυχίες και εμπόδια εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ» δήλωσε ο Γιούνκερ . Τόνισε ότι αν μια χώρα αποχωρούσε από το ευρώ, «θα δημιουργούσε την εντύπωση ότι το ευρώ δεν είναι μη αναστρέψιμο». «Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τους διεθνείς επενδυτές να αποχωρήσουν από την Ευρώπη», κατέληξε.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας του είπε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Τόκιο ότι οι επενδύσεις της Ιαπωνίας στην Ευρώπη εξαρτώνται από την ύπαρξη εμπιστοσύνης στο ευρώ.

Ο Γιούνκερ θα συναντηθεί τη Δευτέρα στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Η Ελλάδα θα είναι στην ατζέντα -όπως είπε- ακόμα και αν δεν είναι η αιτία της συνάντησης αυτής.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε επίσης από το ΔΝΤ να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα. «Δεν θα λειτουργήσει χωρίς το ΔΝΤ» υποστήριξε ο Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση είχε κάνει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, το 2010, συγκεκριμένη προϋπόθεση για τη χορήγηση βοήθειας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top